NAJLEPŠA MOGUĆA VEST ZA BUDUĆE MAME! Novi Beograd dobija porodilište

Sadašnji GAK "Narodni front" bi se preselio u novu ginekološku kliniku na Novom Beogradu

  • 10

Ukoliko se uspešno završe pregovori sa Evropskom investicionom bankom o prenameni 50 miliona evra iz kredita koji je odobre pren sedam godina, Novi Beograd će dobiti novo porodilište, biće dograđena zgrada Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije, a biće renoviran i Institut za ortopedsko-hirurške bolesti "Banjica".

Mali o investicijama sa predstavnicima velikih finansijskih institucija

Počinju radovi na rekonstrukciji Odeljenja za vantelesnu oplodnju GAK "Narodni front" jer "Nije svejedno kad bebe dolaze"

Šef Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević se nada da će banka do leta dati da se novac uloži u ove zdravstvene ustanove.

Sadašnji GAK "Narodni front" bi se preselio u novu ginekološku kliniku na Novom Beogradu. Direkcija za imovinu treba da odluči šta će biti sa postojećom zgradom koja je mala za sadašnje potrebe.

- Novac treba da bude prenamenjen  iz projketa za istaživanje i razvoj koji je dobijen 2010. godine. Želimo da pare budu utrošene za preuređenje i izgradnju ustanova koje su naučne i obrazovne institucije i iamju širu društvenu orist. Ideja je da se u izgradnju nove ginekološko-akušerske ustanove iloži oko 15 miliona evra. razmatra se više lokacija za takvu ustanovu na Novom Beogradu, a tačna će tek biti određena - kaže Blagojević za "Politiku".

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Izgradnja porodilišta na Novom Beogradu bi, kako smatra dr Aleksandar Stefanović, direktor Klinike za ginekologiju i akušertsvo KCS, bila idealna jer tamo živi i radi veliki broj ljudi.

- Novi Beograd treba da dobije porodilište. Ali, treba znati da i u našoj ustanovi i u GAK "Narodni front" imamo prostoa za obavljanje još većeg broja porođaja jer naši kapaciteti nisu u potpunosti iscrpljeni. Činjenica da u Srbiji vlada trend pada nataliteta - naglašava dr Stefanović.

Isto misli i profesor dr Snežana Rakić, direktorka GAK "Narodni front".

- U našoj ustanovi godišnje se obavi više od 7.000 porođaja. Pacijentkinje nam stižu iz cele Srbije. Izgradnja novog porodilišta na Novom Beogradu bio bi dobar potez jer u tom delu grada nedostaje takva zdracvstvena ustanova - ističe dr Rakić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alex

    25. januar 2017 | 10:53

    Dobro je da Novi Beograd dobije porodiliste ali ne tako sto ce zatvoriti jedino porodiliste u centru grada.

  • mama

    25. januar 2017 | 10:45

    Perete pare drzavo, ko ce se radjati u njima kad majke nemaju mogucnosti da rode i odgoje tu djecicu.

  • Peki

    25. januar 2017 | 10:43

    Za novo porodiliste mozda treba razmisliti o prenameni vec delom izgradjenog zdanja u 23.bloku preko puta hotela In kod Arene, koji vec nekoliko godina stoji nedovrsen. Mislim da je na dobrom mestu, saobracajno veoma dobro povezan sa svim delovima N.Beograda, ali i sa ostalim delovima prestonice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA