Srpski zid plača "Srebrenica" danas ispred Narodne skupštine

Srodnici ubijenih Srba iz Srebrenice okupili su se kako bi pokazali javnosti da su i oni žrtve, koji su u ratu u BIH izgubili svoje najbliže

  • 7

Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji dočekalo je na Trgu Republike u Beogradu srpski zid plača "Srebrenica" koji će danas biti postavljen ispred Doma narodne skupštine.

"Srpski zid plača" od sutra ponovo ispred Skupštine

Srodnici ubijenih Srba iz Srebrenice okupili su se kako bi pokazali javnosti da su i oni žrtve, koji su u ratu u BIH izgubili svoje najbliže.

Tim podovom Danica Lazarević iz Srebrenice rekla je novinarima da je u tom ratu izgubila tri brata, i da su joj tek skoro vraćena njihova tela, od kojih je telo jednog brata obezglavljeno.

Ona kaže da porodice traže pravdu za sprske žrtve jer na njih do sada niko nije obraćao pažnju za razliku od pažnje koju međunarodna zajednica i javnost poklanjaju "Majkama Srebrenice".

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Simo Spasić iz Udruženja rekao je novinarima da su Muslimani žrtve iz 1995. godine, a Srbi od 1992. te da se, "ovde priča o sprskim žrtvama Srebrenice".

- Prvo su srpske majke plakale, pa onda muslimanske. Poštujemo i jedne i druge žrtve i samo tražimo pravdu, one (majke Srebrenice) su srećom uspele da dobiju neku pravdu, međutim sprske majke, očevi, sestre nisu - rekao je Spasić novinarima.

Pola sata nakon početka ovog događaja na istom mestu na Trgu republike počeo je performans Žena u crnom koje su takođe obeležile, kako kažu genocid nad muslimanima u Srebrenici.

Skupove su razdvajale jake policijske snage, u uniformama i u civilu, a incidenti nisu zabeleženi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин77

    11. jul 2017 | 08:30

    У Поточарима сахрањени војници који су клали Србе у Кравици, Сребреници, подрињу.. Зашто се убицама клањају српски политичари типа Јанковић?

  • Bojan

    11. jul 2017 | 09:10

    A gde je srpski zid placa......za srbe niko ne place.

  • Skiner

    11. jul 2017 | 14:58

    Srpski zid plača je od papira. Meni se zbog toga plače. Bilo bi lepo i dostojanstveno obezbediti mesto koje bi na pravi način odalo počast žrtvama, a ne ovako od papira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA