VELIKE PROMENE U GRADU: Ovo su novi direktori javnih preduzeća u Beogradu!

Privremeno veće Beograda juče je razrešilo dužnosti direktore Infostana, Beogradskog vodovoda, Parking servisa, Ade Ciganlije, Turističke organizacije Beograda, a na njihova mesta postavljeni su novi ljudi. Neki od njih su Vladimir Baćović, Svetozar Veselinović i Žarko Šormaz

  • 2

Novi vršioci dužnosti direktora "Infostana" i "Beogradskog vodovoda" su Vladimir Baćović i Svetozar Veselinović. Baćević će, kako je saopštio Privremeni organ uprave, na tom mestu zameniti Bojana Milića, a Veselinović - Cviju Babića.

Umesto Aleksandra Stamenkovića na mesto vršioca dužnosti direktora "Ada Ciganlija" imenovan je Žarko Šormaz.

Na mesto dosadašnjeg generalnog direktora Ustanove za fizičku kulturu SRC "Tašmajdan" Gorana Šormaza imenovan je Milan Novović.

Privremeno veće je umesto dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora "Parking servis" Bobana Kovačevića, koji je podneo ostavku, imenovao Andriju Čupkovića, a umesto vršioca dužnosti direktora "Gradska čistoća" Radovana Draškića, koji je takođe podneo ostavku, imenovao Sinišu Lazarevića.

Umesto dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Tatjane Popović, kojoj ističe mandat 14. decembra, imenovan je Srđan Milanović, dok je na mesto dosadašnjeg direktora Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda Milice Grozdanić, kojoj je istekao mandat u maju, imenovana Nela Mićović.

Novi vršilac dužnosti direktora Bitef teatra je Miloš Latinović, koji na to mesto dolazi pošto je mandat istekao Jeleni Kajgo, takođe u maju. Na mesto dosadašnjeg vršioca dužnosti direktora Turističke organizacije Beograda Dejana Veselinova, koji je podneo ostavku, imenovan je Miodrag Popović.

Privremeni organ Beograda imenovao je ukupno 13 sekretara i zamenika, pa su tako imenovani novi sekretari u Sekretarijatu za finansije, urbanizam i građevinske poslove, komunalne i stambene poslove i poljoprivredu, pri čemu dva poslednja sekretarijata već mesecima nisu imali sekretare.

Novi sekretari imenovani i u Sekretarijatu za legalizaciju i za omladinu i sport, čiji je sekretar podneo ostavku na to mesto.

Vesić je naglasio da je odluka Privremenog veća doneta posle analize koja je trajala tri sedmice i tokom koje je odlučeno da neki od direktora javnih preduzeća, sekretara i zamenika sekretara treba da budu razrešeni, a pojedina mesta, kako je objasnio, već su bila upražnjena, odnosno nisu se u svim slučajevima vršila razrešenja, već samo imenovanja.

Vesić je poručio da su sve odluke donete u skladu sa zakonom.

On je najavio da će sutra novi gradski funkcioneri preuzeti dužnost, kao i da su sve odluke donete u odnosu 4 : 1, odnosno protiv je bila samo predstavnica veća koju je predložio DS, Tatjana Pašić, koja je danas podnela ostavku u privremenom veću Beograda.

Član privremenog organa Beograda ispred Demokratske stranke Srbije (DSS) Andreja Mladenović rekao je da je podržao razrešenja i postavljenja nekih direktora i sekretara u gradskoj upravi jer je potrebno u potpunosti uskladiti vođenje politike do formiranja nove vlasti u glavnom gradu.

- Grad je ogroman sistem, puno je posla i moramo da imamo u potpunosti usklađeno vođenje politike, ovih nekoliko meseci, između Privremenog organa, svih sekretarijata i svih javnih komunalnih preduzeća - rekao je Mladenović agenciji Beta.

(Telegraf.rs / RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA