Ljubitelje serije "Seks i grad" će najviše pogoditi ova vest: "Majkl Kors" kupio "Džimi Ču", čuveni brend luksuznih cipela

Američki proizvođač torbica i garderobe platiće 230 penija za svaku akciju proizvođača luksuznih cipela

  • 0

Američki modni brend "Majkl Kors holdings" (Mićael Kors Holdings) dogovorio je preuzimanje britanske kompanije "Džimi Ču", čuvene po luksuznim cipelama, a ugovor je vredan 1,2 milijarde dolara (oko 900 miliona funti).

NIKOL KIDMAN I JIMMY CHOO: Ko vam je više seksi, glumica ili štikle? (VIDEO)

Američki proizvođač torbica i garderobe platiće 230 penija za svaku akciju proizvođača luksuznih cipela, čime je vrednost "DŽimi Čua" procenjena na oko 896 miliona funti, javlja njujorška agencija "Blumberg".

"Odbori direktora ''Majkl Korsa'' i ''DŽimi Čua'' sa zadovoljstvom obaveštavaju javnost da su postigli dogovor o uslovima preporučene gotovinske akvizicije. ''Majkl Kors'' veruje da je idealan partner za kompaniju ''DŽimi Ču'' i da je dobro pozicioniran kako bi podržao dalji rast ''DŽimi Čua''", navodi se u saopštenju američke firme.

Foto: Profimedia/Alamy

Za pomenutu akviziciju, "Majkl Kors" je osigurao podršku luksemburškog investicionog fonda i većinskog akcionara u "DŽimi Čuu", JAB Luxury-ija.

Brend "DŽimi Ču" je vrhunac popularnosti doživeo krajem 90-ih godina prošlog veka, a mnoge modne ikone su bile zaštitni znak njegovih cipela poput princeze Dajane, kao i devojaka iz serije "Seks i grad".

Kompanija je tri puta menjala vlasnika pre nego što ju je preuzeo JAB za više od pola milijarde funti 2011. godine.

JAB je prodao deo udela 2014. godine putem inicijalne javne ponude, ali je i nakon toga ostao većinski vlasnik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA