Srbija spremna da gradi auto-put do Sarajeva: Čeka se BiH koja još nije obezbedila ni dokumentaciju

BiH još nije potpisala ni Sporazum o transportnoj zajednici, a nije obezbedila ni papire za izgradnju mosta Ljubovija - Bratunac

  • 5

Srbija je spremna da gradi autoput Beogad - Sarajevo i već je urađena studija izvodljivosti, ali BiH mora da se dogovori o ruti na njihovoj teritoriji, izjavila je potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

3 mesta na putu do Grčke na kojima Srbi najviše ginu (VIDEO) (MAPA)

- Od samog početka Srbija je potpuno spremna da gradi autoput ka Sarajevu, kada smo imali zajedničke sednice Vlade, to je dogovoreno. Sa srpske strane postoji čak i studija izvodljivosti i tačno se zna koja će ruta biti - rekla je Mihajlović.

- Problem je što još nije jasna ruta kroz BiH, tu mora da postoji dogovor unutar BiH, a mi na to ne možemo da utičemo - dodaje.

BiH nije potpisala ni Sporazum o transportnoj zajednici, kao i da još nije obezbedila svu dokumentaciju za projekat izgradnje mosta Ljubovija - Bratunac.

Prema njenim rečima, može da se desi da imamo most, a da ne može da se koristi, jer BiH nije papirološki završila dokuimentaciju.

- Mislim da neke stvari moraju da budu iznad politike, a to je bolji saživot građana i njihovo povezivanje. Most i put su dobri za svakoga, koje god nacionalnosti i vere bio - dodala je Mihajlović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA