≫ 

SAZNAJEMO: Galenika od sutra zvanično u potrazi za novim vlasnikom: Vlada raspisuje javni poziv za prodaju

Sutra će ujedno početi i prijavljivanje zaposlenih za dobrovoljni odlazak a koji će dobijati otpremninu u neto iznosu od 400 evra po godini staža

  • 3

Javni poziv za prodaju Galenike biće raspisan sutra, a kako Telegraf.rs saznaje, domaća farmaceutska industrija novog vlasnika trebalo bi da dobije oko Nove godine.

Najnovija odluka, Galenika ide na prodaju od 1. septembra: Sprema se nešto što će ovog puta proći

Pet imena u trci za "Galeniku"

Sutra će ujedno početi i prijavljivanje zaposlenih za dobrovoljni odlazak a koji će dobijati otpremninu u neto iznosu od 400 evra po godini staža.

- Prijavljivanje za program trajaće tri nedelje, a pretpostavka je da bi već oko Nove godine trebalo da se zna ime novog vlasnika Galenike - kaže za Telegraf.rs predsednik Sindikata "Nezavisnot Galenika a.d." Zoran Pantelić.

On dodaje da sindikati insistiraju da ceo postupak privatizacije bude transparentan i javan.

Foto: Milena Đorđević

- Želimo da pobendnik bude onaj ko bude garantovao najveće investicije jer za nas to znači da je ozbiljan, da ima nameru da oporavi fabriku, uposli ljude, tako da će nam sam iznos ponuđenih investicija biti signal ko je koliko ozbiljan. Od novog kupca očekujemo da poštuje socijalni dijalog, Zakon o radu, kolektivni ugovor pre svega - navodi Pantelić.

Kao zainteresovani kupci već se pominju britansko-ruski konzorcijum "Frontijer farma - Petrovaks", "Sinofarm", "Amikus" ,"Hemofarm" i "EMS" iz Brazila.

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srba

    31. avgust 2017 | 11:15

    Što ne date domaćem tajkunu kojeg možete kontrolisati kad god poželite. Kao Putin u Rusiji ili Lukašenko u Belorusiji. Nije sramota voleti svoju zemlju. Prodavati tj davati sve strancima ,nece nam podici BDP niti plate. Kad sve bude u stranim rukama radice narod za 240e a ne za 440e. A spoljašnji dug samo će rasti.

  • Mihajlo

    31. avgust 2017 | 11:08

    Sindikati Galenike kroz citav ovaj proces odlicno rade svoj posao, potenciraju prave stvari. Svaka cast, radnici da podrze akcije ovog sindikata...

  • Dobrivoje

    31. avgust 2017 | 15:57

    Znaci sve se prodade. Dali ce ostati bar narod.?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA