≫ 

Raspisan tender za prodaju Galenike

Investitor bi trebalo da isplati dug Galenike od 71 milion evra za 25 miliona evra

  • 0

Ministarstvo privrede raspisalo je danas tender za prodaju farmaceutske kompanije Galenika, a početna cena za sve zainteresovane iznosi 25 miliona evra na ime duga za banke, plus jedan evro kao početnu cenu za javno nadmetanje, čime je i zvanično potvrđena najava Telegraf.rs.

SAZNAJEMO: Galenika od sutra zvanično u potrazi za novim vlasnikom: Vlada raspisuje javni poziv za prodaju

Investitor bi trebalo da isplati dug Galenike od 71 milion evra za 25 miliona evra.

Uslov za učešće u privatizaciji je da investitor bude kompanija iz farmaceutske industrije i da je godišnja vrednost poslovnih prihoda veća od 300 miliona evra u poslednjoj poslovnoj godini.

Procenjena vrednost kapitala koja se nudi na prodaju je negativna i iznosi 152 miliona evra.

Rok za otkup dokumentacije je 20. septembar do 12 časova po lokalnom vremenu u Srbiji, dok zainteresovani investitori mogu da podnesu prijave za učešće u rpivatizaciji najkasnije do 2. oktobra isto do 12 časova. Naknadna za otkup dokumentacije, prema tenderu iznosi 250.000 dinara.

Među zainteresovanima za Galeniku, kako prenose mediji, nalaze se britansko-ruski konzorcijum Frontijer farma - Petrovaks, Sinofarm, Amikus, Hemofarm i EMS iz Brazila. Galenika ima oko 1.400 radnika i sprovedeno je anketiranje za dobrovoljni odlazak dela radnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA