Kod Pupinovog mosta nići će Industrijski park: To je šansa za 1.000 kompanija i desetine hiljada radnih mesta (FOTO)

Prema protokolu koji su u maju 2017. godine potpisali Vlada Republike Srbije i kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), planirano je da srpska i kineska strana zajedno učestvuju u pripremi i realizaciji projekta izgradnje Industrijskog parka kod Pupinovog mosta u Beogradu

  • 9

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik vladine Radne grupe za izgradnju Srpsko-kineskog industrijskog parka u Beogradu, Nenad Popović razgovarao je danas sa kineskim ambasadorom Li Mančangom i predstavnicima kineske državne kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) o realizaciji projekta izgradnje Industrijskog parka kod Pupinovog mosta u Beogradu.

Gradi se Kineski kulturni centar, prvi i jedini na Balkanu (FOTO)

Kako navode iz ministarstva, studija izvodljivosti za izgradnju Industrijskog parka, prognozira da će realizacija ovog projekta dovesti do privlačenja preko 1.000 visokotehnoloških i inovativnih kompanija u ovaj Park, kao i da će, kažu, doprineti otvaranju nekoliko desetina hiljada direktnih i indirektinih radnih mesta u Srbiji.

Prema protokolu koji su u maju 2017. godine potpisali Vlada Republike Srbije i kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC), planirano je da srpska i kineska strana zajedno učestvuju u pripremi i realizaciji projekta izgradnje Industrijskog parka kod Pupinovog mosta u Beogradu.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

"Inicijativa za izgradnju ovog Parka potekla je od strane predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i kineskog premijera Li Kećijanga u čijem je prisustvu u novembru 2015. godine potpisan inicijalni Memorandum o razumevanju između Vlade Republike Srbije i kineske državne kompanije China Road and Bridge Corporation (CRBC) o realizaciji ovog projekta", rekao je Popović.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Prema Studiji izvodljivosti planirano je da se Srpsko-kineski Industrijski park prostire na površini od 318 hektara.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Canić Ratko

    4. septembar 2017 | 09:16

    Napravili su most, napraviće i ovo.

  • dušanka ković

    4. septembar 2017 | 09:17

    nijedna ozbiljna zemlja ne zanemaruje kinu kao strateškog partnera.

  • Viktor

    2. septembar 2017 | 00:58

    Da privuče kompanije i da omogući radna mesta. Ništa više od toga ne treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA