Organska hrana je budućnost Srbije, od nje će moći vrhunski da se živi

Krkobabić je na tribini kojom je počeo Sajam zdrave hrane "Milena Tatar - Sopot 2017" izrazio zadovoljstvo što je ta manifestacija okupila zadrugare i proizvođače zdrave hrane

  • 0

Proizvodnja zdrave, organske hrane koju možemo da plasiramo na evropsko tržiste je budućnost Srbije, izjavio je danas ministar zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća Milan Krkobabić.

Krkobabić: Ključeve Beograda drže najstariji

Krkobabić je na tribini kojom je počeo Sajam zdrave hrane "Milena Tatar - Sopot 2017" izrazio zadovoljstvo što je ta manifestacija okupila zadrugare i proizvođače zdrave hrane i naglasio da je cilj obnove zadrugarstva da mladi ostanu u selima, ali i da se oni koji su otišli u gradove vrate i posvete proizvodnji, na dobrobit svojih domaćinstava i razvoja čitave privrede.

Na tribini posvećenoj izazovima i benefitima gajenja bašte u kojoj nema hemikalija, aktuelnim podsticajima u poljoprivredi, kao i putu organske hrane od proizvođača do tržišta, Krkobabić je rekao i da ga raduje što je u Sopotu upoznao puno entuzijasta, kao i mladih koji žele da žive na selu.

Foto: Vlada Srbije

- Zemlja koju imamo je jedinstven i neponovljiv resurs i kada je imamo, hajde da je iskoristimo na najbolji mogući način - rekao je ministar i istakao zalaganje Vlade da na tom putu okupi i osnaži male proizvođače.

Kako je saopštio kabinet Milana Krkobabića, još jedna podsticajna ideja na kojoj će se, prema njegovim rečima raditi, jeste da se deo državne zemlje, do 50 hektara, ustupi mladima koji imaju želju i hrabrost da prihvate izazov i bave se poljoprivredom.

Manifestacija u čast Milene Tatar okupila je veliki broj izlagača organskih proizvoda iz svih krajeva Srbije, a posetioci su imali priliku da se upoznaju sa proizvodima, metodama organske proizvodnje i iskustvima samih proizvođača.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA