Zašto su keš krediti pobedili namenske?

Deca nam kreću u školu, potrebne su im nove knjige, školski pribor, obuća i odeća. Ide jesen, trebalo bi napraviti dovoljno zimnice, a  leto za nama ispraznilo je sve budžete, jer smo išli  na more... Sada se postavlja pitanje kako u ovim okolnostima na najbrži i najjednostavniji način pokriti sve predstojeće troškove?

  • 2

Većina građana bi pomislila da im se za konkretnu potrebu najviše isplati podizanje namenskog kredita. Međutim, stručnjaci ističu da su keš krediti, ipak, povoljniji o čemu govori konstantan porast tražnje za ovim bankarskim proizvodom, koja je još početkom godine premašila 260 milijardi dinara!

Građani se pre opredeljuju za keš kredite, čak i kada je reč o plaćanju konkretnih stvari što ranijih godina nije bio slučaj. Međutim, danas je njihova računica jasna - ukoliko uzmu keš kredit brže i lakše će doći do potrebnih sredstava. Procedura za dobijanje ove vrste kredita je jednostavnija nego kod namenskih.

Foto: Promo/Vojvođanska banka

Niko u banci ne pita za koju potrebu klijent podiže kredit; novac direktno leže na račun, a nisu potrebne ni profakture kao kod namenskih kredita. Planirane kupovine ne moraju se obavezno obavljati  na jednom mestu, već na više mesta, što donosi uštede. Takođe, građani mogu da se odluče za one prodavce koje najjeftinije nude one artilke koji su im potrebni.

Da bi neko uzeo keš kredit mora ispuniti nekoliko uslova, između ostalog da ima redovna mesečna primanja (platu ili penziju), urednu kreditnu istoriju a iznos kredita koji može da uzme se određuje na osnovu visine mesečnih primanja, kao i perioda na koji se kredit uzme, odnosno trenutne zaduženosti, ukoliko je već korisnik nekog kreditnog proizvoda.

Iz tog razloga klijentima je važan i period otplate keš kredita  i on se kreće od 6 meseci do 10 godina u pojedinim bankama.

Stručnjaci savetuju i da je veoma važno voditi računa o skrivenim troškovima, na koje građani često ne obraćaju dovoljno pažnje. Na tržištu posluju i banke koje svojim klijentima nude bolje uslove pa samim tim oni nemaju nikakve troškove koji se odnose na obradu zahteva, održavanja kredita i prevremene otplate. Pošto je svaki dinar važan, građanima se preporučuje da prouče što veći broj različitih ponuda banaka, te da se na kraju opredele za onu koja nudi dobre i transparentne uslove.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale1971

    11. septembar 2017 | 10:01

    U Srbiji su krediti veoma povoljni,siguran su put u dužničko ropstvo!

  • sasa

    11. septembar 2017 | 18:55

    nameenski su po meni glupost. od banke trazis pare , sta briga banku zasta ce ti. ako procene da ces da vracas nek ti daju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA