• 7

Na minimalcu je 350.000 radnika u Srbiji

Da bismo brzo izašli iz zone minimimalca, mora biti pozitivnog kretanja u proizvodnji

  • 7

U Srbiji oko 350.000 radnika živi od minimalca, a između 21.000 i 25.000 radnika rade u državnim firmama za minimalnu platu, potvrdio je ministar za rad Zoran Đorđević.

Povećava se minimalac: Evo koliko će biti od 1. januara

On je naveo da nećemo brzo izaći iz zone minimimalca, bez pozitivnog kretanja u proizvodnji.

- Administrativni potezi poput povećanja minimalne cene rada i neoporezivog dela zarade mogu ubrzati taj proces - rekao je.

Đorđević je dodao da se za sada ne zna koliko će biti povećanje plata.

Radnicima iz Goše koji su bili u štrajku, uplaćeno je 30.000 dinara, te se postavlja pitanje iz kojih izvora su pare date.

- Nije iz budžeta - odgovorio je Đorđević.

Takođe se postavlja pitanje da li će se baviti poreklom četvrt miliona evra koji su članovima jednog sindikata u Fijatu isplaćeni kao naknada za dane štrajka.

- Ukoliko je nešto urađeno kako ne treba, to je posao za finansijsku kontrolu i policiju. Verujem da je sve urađeno u skladu sa zakonom - odgovorio je ministar.

(Telegraf.rs/FoNet)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Daj boze

    1 500 000

  • batanis

    Znaci skoro svi

  • Skiner

    Izgleda da one koji imaju ispod minimalca nemaju u šta ni da ubrajaju, mora da im je nestalo kategorija. Ali, ajde već kad toliko pričaju da ima minimalnih plata mene interesuje, koliko takvih minimalnih plata subvencioniše država i zašto.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima