• 0

Uskoro elektronsko plaćanje i na Portalu eUprave

Ideja je da se građanima omogući da administrativne takse za lična dokumenta, produženje registracije ili neku drugu eUslugu namire u potpunosti online, dodaje se u saopštenju

  • 0

Kancelarija za informacione tehnologije i eUpravu pozvala je danas sve banke, platne i institucije elektronskog novca koje posluju u Srbiji da omoguće plaćanje usluga na Portalu eUprava putem elektronskog bankarstva, platnih kartica i ostalih vidova elektronskog plaćanja.

Elektronski postupak skraćuje sve procese: Upis imovine od sada za 3 dana!

Srbija ukida pečat iz upotrebe, uvodi se elektronsko plaćanje poreza

Plaćanje platnim karticama trebalo bi da bude realizovano u naredna dva meseca, elektronsko bankarstvo do kraja godine, a potom i ostali vidovi elektronskog plaćanja, navodi se u saopštenju Kancelarije za informacione tehnologije i e-Upravu Vlade Srbije.

- Elektronsko plaćanje građanima će omogućiti da izbegnu odlaske na šaltere banaka ili pošte. Ovo je važan i veliki korak ka potpunoj digitalizaciji elektronskih usluga. Banke koje se odazovu pozivu i uspostave jedan od modela elektronskog plaćanja, pomoći će nam da građanima omogućimo još veći komfor i uštede u vremenu - objašnjava direktor Kancelarije za informacione tehnologije i eUpravu Mihailo Jovanović.

Foto-ilustracija: freeimages.com/mm904ut

Ideja je da se građanima omogući da administrativne takse za lična dokumenta, produženje registracije ili neku drugu eUslugu namire u potpunosti online, dodaje se u saopštenju.

Jovanović je napomenuo da će svim zainteresovanim bankama, u skladu sa objavljenom specifikacijom, biti omogućeno da povežu svoje sisteme elektronskog plaćanja sa sistemom Portala eUprava, što će korisnicima omogućiti da, pošto pokrenu uslugu, jednostavno odaberu svoju banku i način plaćanja.

- Na bankama je da, u skladu sa poslovnom politikom, opredele koji model elektronskog plaćanja će ponuditi. Očekujemo dobar odziv i podršku bankarskog sektora - istakao je Jovanović.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima