Besplatni priručnik: Kako trgovati cenom kriptovaluta

Ko je pre sedam godina uložio 100 dolara u Bitcoin, danas bi vrednost njegovog poseda ove valute vredela preko 100 miliona

  • 0

U aprilu 2010. godine cena jednog Bitcoina iznosila je 0,003 dolara, dok je danas cena jednog Bitcoin-a oko 4000 dolara.

Ko je pre sedam godina uložio 100 dolara u Bitcoin, danas bi vrednost njegovog poseda ove valute vredela preko 100 miliona.

Tek što su ljudi sa Wall Street-a počeli više da obraćaju pažnju na Bitcoin, u prvi plan su izašli novi rivali u svetu kripto-valuta koji prete da nadjačaju dosadašnjeg lidera - Bitcoin. Jedan od njih je i Ethereum na koji danas otpada oko 32% ukupne vrednosti svih kripto-valuta (Bitcoin obuhvata oko 38%), kao i Litecoin čija je ukupna vrednost po prvi put prešla granicu od 1 milijarde dolara.

Foto: Pixabay

KapitalRS, za sve koji su zainteresovani da nauče kako da trguju cenom kriptovaluta (takozvani finansijski ugovori za razliku, engl. CFD-i) ili jednostavno žele da prošire svoje znanje, pripremio je besplatni priručnik "Kako trgovati cenom kriptovaluta". Priručnik je prilagođena svim nivoima znanja i možete ga preuzeti putem linka ispod.

Besplatni priručnik "Kako trgovati cenom kriptovaluta" preuzmite ovde.

U međuvremenu, mnoge države omogućavaju da bitkoin postane legalno sredstvo plaćanja što je u mnogome imalo pozitivan uticaj na njegovu cenu. U tehnološki naprednom Japanu, od nedavno mnogi trgovinski lanci omogućuju plaćanja bitkoinom što je uticalo da cena ove kripto-valute poraste tokom proleća, a Japan postane najveće tržište bitkoina na svetu. Očekuje se da će uskoro mnoge druge države krenuti istim putem.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA