Srbija je rešena da vraćanje života na selo pomogne novcem: Krkobabić o projektu "500 zadruga u 500 sela" (FOTO)

Otvarajući novosnovanu zadrugu „Zaplanjski zasad“ u Gadžinom Hanu, jedne od prvih kojima su pre dva meseca dodeljena bespovratna sredstva Srbije namenjena zadrugama, Krkobabić je podsetio da su ta sredstva dodeljena u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije

  • 4

Ministar bez portfelja, zadužen za regionalni razvoj i rad javnih preduzeća Milan Krkobabić, saopštio je da je danas zaživeo projekat "500 zadruga u 500 sela".

Samo 3 domaća proizvoda imaju MEĐUNARODNU OZNAKU KVALITETA

Šansa za srpsku privredu: Izvešćemo Turcima bez carine 5.000 tona govedine, 500 tona mantija, ulje, boraniju i pasulj!

Otvarajući novosnovanu zadrugu „Zaplanjski zasad“ u Gadžinom Hanu, jedne od prvih kojima su pre dva meseca dodeljena bespovratna sredstva Srbije namenjena zadrugama, Krkobabić je podsetio da su ta sredstva dodeljena u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije.

Sredstva su, kazao je, dodeljena kroz učešće države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih zadruga i investicione projekte postojećih zadruga u 2017. godini, naročito u Nišavskom, Topličkom, Pirotskom, Jablaničkom i Pčinjskom upravnom okrugu.

Foto: Kabinet Milana Krkobabića, ministra bez portfelјa

- Uspeli smo za kratko vreme, sa relativno malim sredstvima, do 50.000 evra, zajedničkim snagama da obezbedimo sve što je potrebno za pokretanje jedne nove ali specijalizovane zadruge i tako cvim zadrugarima damo pozitivan primer. Svaki uloženi dinar dobijen iz projekta za ovu namenu se može ovde praktično videti, u opremi i mehanizaciji - rekao je ministar i iskazao svoje zadovoljstvo vidljivim praktičnim rezultatima ove investicije.

Foto: Kabinet Milana Krkobabića, ministra bez portfelјa

Ministar je istakao i veliki doprinos lokalne samouprave u projektu, koja je u ovom konkretnom slučaju dala jedan objekat koji je krečenjem i sitnim ulaganjima doveden u funkciju i predstavlja, osim prostora za mali pogon proizvodnje i mesto okupljanja zadrugara.

- Ključna stvar je da je vraćeno poverenje među komšijama i u lokalnu zajednicu, a država Srbija je rešena da vraćanje života na selo pomogne konkretnim sredstvima - rekao je Krkobabić.

Foto: Kabinet Milana Krkobabića, ministra bez portfelјa

Inače, Krkobabiću je danas na svečanoj sednici Skupštine opštine Gadžin Han uručena Povelja, najznačajnije priznanje koje ova opština dodeljuje.

Foto: Kabinet Milana Krkobabića, ministra bez portfelјa

Gadžin Han je jedna od najnerazvijenijih opština u Srbiji sa izrazito jakim migracionim kretanjima.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    12. oktobar 2017 | 17:27

    Vi ce te selo pomoci da pocnete komunalnu infrastrukturu da sredjujete,kanalizacija,voda,prevoz,da tamo neke fabrike napravite a da Beograd bude prodajni centar a vi ste sve na krkali u Beograd i posledica se vidi kako selo propada i kako mladi beze trbuhom za kruhom,a da je suprotno pa ko je lud da ide iz svog rodnog kraja cistog vazduha i svih blagodeti koje selo pruza.

  • Nele

    12. oktobar 2017 | 17:46

    na selo ce politicari imaju prostor da razmisljaju veliki gradovi studentima da se oslobode djacima i prosecnim radnicima gradovi su za prosek a politicarima selo i dovoljne su im tad prosecne i plate ovim besmrtnim ni govora ni ove nisu zaradili

  • Nele

    12. oktobar 2017 | 17:50

    usteda na beli leb preskup je odlomite za sebe pi veliko parce pa je deci svaki crn

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA