≫ 

Potraga za idealnim stanom je mnogo lakša, uz predodobrenje stambenog kredita

Kako bi pružila mogućnost izbora klijentima, shodno njihovim finansijskim potrebama, UniCredit Banka je pripremila niz opcija kada su u pitanju tipovi kamatnih stopa i periodi otplate

  • 0

Svako ko je sebi obezbedio krov nad glavom uz pomoć stambenog kredita, složio bi se da je, pre svega neophodno da se naoružamo velikim strpljenjem.

U ovom procesu, pored banke i klijenta, učestvuje i niz drugih institucija, kao što su npr. Katastar nepokretnosti ili Nacionalna korporacija za osiguranje stambenih kredita, koji dodatno doprinose kompleksnosti čitavog procesa.

Kako bi svojim klijentima olakšala i maksimalno ubrzala put do sopstvenog doma, UniCredit Banka je uvela takozvano predodobrenje, koje se izdaje na osnovu visine prihoda i drugih kreditnih obaveza klijenta i koje važi 6 meseci, a istovremeno unapred garantuje iznos sredstava na koji klijent može da računa za kupovinu stana.

Foto: Promo

To praktično znači da su klijenti u mnogo boljem položaju prilikom pregovora sa prodavcima, jer imaju papir u rukama koji im garantuje da će kredit biti odobren, ukoliko ostanu nepromenjeni uslovi, i na taj način se mogu tretirati kao kupci koji imaju raspoloživ novac za kupovinu. I ne samo to, klijent sada ima dodatnu sigurnost da recimo neće doći u situaciju da izgubi datu kaparu.

Sa druge strane, prilikom kupovine stana, postavlja se i pitanje visine i same vrste kamate. Kako bi pružila mogućnost izbora klijentima, shodno njihovim finansijskim potrebama, UniCredit Banka je pripremila niz opcija kada su u pitanju tipovi kamatnih stopa i periodi otplate. Klijenti sada imaju na raspolaganju fiksnu, varijabilnu i kombinovanu nominalnu kamatnu stopu, dok kredit mogu da otplaćuju od 5 do maksimalno 30 godina, odnosno 20, ukoliko se radi o kreditu sa fiksnom kamatnom stopom.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA