SKANDAL: Priština uvodi takse za srpsko brašno!

Kosovskoj carinskoj službi je naloženo da primeni tu meru kako bi se uvođenjem tarife zaštitili lokalni proizvođači brašna

  • 2

Kosovski ministar trgovine i industrije Bajram Hasani doneo je odluku o uvođenju zaštitne mere za lokalne proizvođače brašna pa tako od 23. oktobra važe takse za brašno iz Srbije u visini od 0,04 centi, prenosi prištinska štampa.

Ovo je čovek koji je ceo region okrenuo protiv Hrvatske: Izmenio je pravilnik na svoju ruku, a sada je u nemilosti vlasti (FOTO)

Srbi plaćaju više od 1.200 taksi

Odluka je doneta nakon žalbi lokalnih proizvođača i Kosovskog mlinarskog udruženja koji su naveli da se brašno iz Srbije prodaje ispod tržišne cene, odnosno cene proizvodnje, čime se kako smatraju, ugrožava lokalna industrija brašna, prenosi list Epoka e re.

Kosovskoj carinskoj službi je naloženo da primeni tu meru kako bi se uvođenjem tarife zaštitili lokalni proizvođači brašna, navodi list.

Daljinac

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Космет

    27. oktobar 2017 | 08:38

    Што скандал? Дозволили сте да на административном прелазу (граница) се формира царина ткз. Државе Косово. Србија је то дозволила и нема места за скандалом, то је нормална ствар и неће бити само за брашно, полако... Ово је почетак само!

  • Dejan

    29. mart 2018 | 09:18

    NIŠTA IM NEDAVATI I IZVOZITI UKINUTI IM STRUJU PA NEK SE SNALAZE ALBANCI

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA