Piloti, javite se! Potražnja je ogromna, a stručnih letača fali na sve strane!

Irska niskotarifna avio-kompanija Rajaner je već počela da oseća posledice krize, pošto je bila primorana da otkaže 20.000 letova između marta i septembra, jer nije imala dovoljno pilota zbog problema u rasporedu njihovih godišnjih odmora

  • 1

U svetu trenutno postoji velika tražnja za pilotima zbog povećanja globalnog avio-saobraćaja, zbog čega su oni sada u poziciji da biraju avio-kompaniju za koju žele da rade, što bi, kako ocenjuje agencija Frans pres, moglo da pogodi pojedine niskotarifne avio-kompanije.

Ovo je pravi razlog zašto ne smete da koristite mobilne telefone u avionu

Autentičan snimak obaranja aviona srpskog heroja Milenka Pavlovića: Njegovu poslednju bitku gledalo je celo Valjevo (VIDEO)

Rastuća tražnja za kabinskim osobljem povezana je sa talasom penzionisanja među "bejbi bumersima" i rastom avio-saobraćaja, koji će se, prema procenama Međunarodne asocijacije za avio-saobraćaj (IATA), gotovo duplirati na 7,8 milijardi putnika u 2036. godini.

- Ono što je izvesno je da postoji manjak kabinskog osoblja i da oni sada odlaze u avio-kompanije koje nude najbolje uslove - izjavio je Mark Ualja, koji je do sredine ovog meseca bio direktor francuskog Insituta za civilnu avijaciju (ENAC).

Irska niskotarifna avio-kompanija Rajaner je već počela da oseća posledice krize, pošto je bila primorana da otkaže 20.000 letova između marta i septembra, jer nije imala dovoljno pilota zbog problema u rasporedu njihovih godišnjih odmora.

- Trenutno sve avio-kompanije zapošljavaju, naročito tradicionalne... pošto one nude bolje radne uslove od Rajanera, piloti sada imaju priliku da se odluče za najbolju ponudu - izjavio je direktor francuskog sindikata pilota SNPL, Kristof Taro.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Viki

    27. oktobar 2017 | 15:06

    E, pa ne moze. Treba I nama za MIG-ove, dok ne odu I oni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA