≫ 

Pošta Srbije ponovo dominira: Za 9 meseci neto dobitak - čak 13,8 miliona evra

Preduzeće je planiralo da će u prvih devet meseci imati poslovni dobitak od 308 miliona dinara, a postignut je iznos od 2,2 milijarde dinara.  Za 9 meseci ostvaren neto dobitak 13,8 miliona evra, što Poštu Srbije, koju veoma uspešno vodi direktorka Mira Petrović, ponovo svrstava među najuspešnija javna preduzeća kod nas

  • 2

Nadzorni odbor Pošte Srbije usvojio je na današnjoj sednici informaciju o poslovanju ovog javnog preduzeća u prvih devet meseci 2017. godine, kao i izveštaj o stepenu realizacije Programa poslovanja. Rezultat devetomesečnog poslovanja Pošte Srbije je neto dobitak od 1,7 milijardi dinara, odnosno 13,8 miliona evra, što ovo preduzeće, koje veoma uspešno vodi direktorka Mira Petrović, ponovo svrstava među najuspešnije u Srbiji.

NJU SVI OBOŽAVAJU: Plavuša Tanja je čudo među poštarima, zna tajnu svake zgrade (FOTO)

U periodu januar-septembar, ukupni prihodi su dostigli 18,7 milijardi dinara, dok su ukupni rashodi bili 16,5 milijardi, te je Pošta Srbije iskazala neto dobitak od 1,7 milijardi dinara.

Foto: Pošta Srbije

Preduzeće je planiralo da će u prvih devet meseci imati poslovni dobitak od 308 miliona dinara, a postignut je iznos od 2,2 milijarde dinara.

Poslovni prihodi su veći od planiranih i na kraju trećeg kvartala iznose 18,1 milijardu dinara.

Nešto više od polovine te sume obezbedio je komercijalni servis, uz nastavljen trend rasta prihoda od paketskih, ekspres i logističkih usluga, koji u 2017. iznosi preko 12 odsto.

Foto: Telegraf

Sa svojim Post-ekspres servisom, Pošta već 15. godinu drži lidersku poziciju na tržištu najizloženijem konkurenciji, budući da na njemu posluje više od 50 registrovanih kurirskih službi.

Dobrim upravljanjem troškovima i racionalizacijom na svim nivoima, poslovni troškovi su svedeni na najmanju moguću meru i za 10,3 odsto su ispod planiranih.

U posmatranom periodu Pošta je izdvojila 845,9 miliona dinara za investicije, što je za oko 12 odsto više nego prošle godine, a najviše je uloženo u nabavku novih tehnoloških transportnih sredstava koja su osnov poštanske delatnosti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeretik

    30. oktobar 2017 | 23:51

    Mislim da cemo za koju nedelju citati o generalnom strajku PTT radnika , normalno ne ovih " rukovodilaca" koji su sebi nabili po 150000 pa i vise .

  • Nele

    30. oktobar 2017 | 22:02

    tako su bogata industrija da radnicima kradu za bus plus iznos i ne uolacuju ga kad je najpotrebnije a to su bolivanja i godisnji odmori to dovoljno govori o daradnji sa njima ukrasce to je njima cas posla oni mere ko zasluzuje ko ne radnike pokradu pa im daju stimulavije da nafoknade da cute manipulatorska bagra sve jeza

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA