≫ 

Pošta Srbije odustala od generalnog štrajka: Razgovori se nastavljaju! (FOTO)

U razgovorima je dogovoreno da će biti priređena analiza poslovanja "Pošte Srbije"

  • 9

Predstavnici reprezentativnih sindikata JP "Pošta Srbije" obavestili su danas predsednicu Vlade Anu Brnabić da je doneta odluka o odustajanju od generalnog štrajka, koji je bio najavljen za 20. novembar, saopšteno je iz vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

ISPUNJENI ZAHTEVI RADNIKA POŠTE: Stiže 13. plata, 950 miliona za isplatu zaposlenima, 2,4 milijarde u budžet

Na sastanku koju je održala sa v.d direktorkom "Pošte Srbije" Mirom Petrović i predstavnicima sindikata, predsednica Vlade je zahvalila na konstruktivnom pristupu i naporima da se, u otvorenom dijalogu, nastave razgovori o situaciji u tom preduzeću, navodi se u saopštenju.

- Vlada Srbije opredeljena je da, u razgovoru sa predstavnicima reprezentativnih sindikata, razgovara o daljem poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u JP ''Pošta Srbije" - naglasila je predsednica Vlade.

- Odluka o odustajanju od štrajka potvrđuje posvećenost konstruktivnom rešavanju otvorenih pitanja i odgovornost prema građanima i svim korisnicima usluga ''Pošte Srbije'' - rekla je Ana Brnabić nakon sastanka.

Foto: Promo

U skladu sa dogovorom koji je postignut na prethodnom sastanku, koji je pre nedelju dana Brnabić održala sa predstavnicima reprezentativnih sindikata JP "Pošta Srbije" i v.d. direktorkom Mirom Petrović, odlukom Vlade Srbije, zaposlenima je isplaćena zarada iz dobiti preduzeća, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina.

Foto: Promo

U razgovorima je dogovoreno da će biti priređena analiza poslovanja "Pošte Srbije", kao i da se nastave razgovori o svim otvorenim pitanjima, dodaje se u saopštenju.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    17. novembar 2017 | 21:27

    A sta je bilo sa radnicima koji su suspendovani Stamota i taj sindikat nije sindikat

  • Vlada

    17. novembar 2017 | 20:14

    Samo im reci kome ne odgovara plata neka ide da uzme radnu knjizicu. Pun je biro rada nas koji nemamo posla i hocemo da radimo

  • Savest

    18. novembar 2017 | 07:55

    Samo me živo interesuje šta su toliko odradili da imaju 13 platu, šta je sa ostalim državnim institucijama zar one nisu privređivale?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA