Srbija napreduje: Javni dug smanjen na 62,7 odsto

- Mi smo juče platili 770 miliona dolara dugova koje imamo, danas je naš javni dug u visini od 62,7 odsto BDP-a - rekao je Vučić i dodao da nam malo treba da dostignemo nivo Mastrihta i onda ćemo biti na "zelenoj grani"

  • 3

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je izneo podatak da javni dug Srbije sada iznosi 62,7 odsto BDP, dok je kada je postao premijer iznosio 76,5 odsto.

Dobra vest: Javni dug Srbije u septembru je manji za 720 miliona evra

Brnabić: Javni dug 62 ili 63 odsto BDP-a do kraja godine

- Mi smo juče platili 770 miliona dolara dugova koje imamo, danas je naš javni dug u visini od 62,7 odsto BDP-a - rekao je Vučić i dodao da nam malo treba da dostignemo nivo Mastrihta i onda ćemo biti na "zelenoj grani".

Vučić ističe da to pokazuje koliko je Srbija napredovala i koliko je danas uspešnija zemlja u odnosu na pre samo tri ili četiri godine.

- Takvu Srbiju uspešnu i ekonomski naprednu želimo da gradimo i samo takva Srbija biće jaka i snažna i samo takva Srbija može da sačuva ponos i dostojanstvo svih njenih građana - poručio je Vučić.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA