• 0

Ovo su lokacije na kojima će se graditi jeftini stanovi do 500 evra po kvadratu

Nova stambena naselja na proleće niču u šest gradova

  • 0

Gradnja stanova koji će moći da se kupe za 500 evra po kvadratu počinje na proleće, za sada se u javnosti još ne iznose tačne lokacija, ali se u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju već spekuliše o mestima izgradnje, pišu Novosti.

KVADRAT PROSEČNO 500 EVRA, IZGRADNJA OD PROLEĆA: Održan prvi sastanak vladine Komisije za stanove (FOTO)

Gradonačelnici juče nisu želeli da otkrivaju na kojem zemljištu će biti podignuta nova stambena naselja, ali se u gradovima koji su uključeni u projekat uveliko licitira sa potencijalnim novim kvartovima.

U Beogradu će to najverovatnije biti Makiško polje, Novi Beograd i zemljište PKB-a u Borči.

U Novom Sadu su najinteresantnije lokacije dve kasarne, "Jugovićevo" na Detelinari i na Trandžamentu u Petrovaradinu. Danas se kvadrat u Srpskoj Atini ne može kupiti za manje od 800 evra i to u staroj gradnji.

U Kragujevcu, Vlada Srbije je više od deset godina pregovarala sa rukovodstvom grada o ustupanju devet hektara na prostoru kasarne "Radomir Putnik", porušene tokom NATO agresije. Kvadratni metar novogradnje u centru Kragujevca je između 1.000 i 1.100 evra, dok se spekuliše da bi kvadrat koji će država dotirati biti ispod 500 evra.

Foto: pixabay.com

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kaže da se razmatraju tri lokacije.

- Jedna je na Ledenoj steni, druga u naselju "Stevan Sinđelić" proširenjem kapaciteta već postojaćeg stambenog naselja i treći potez je otvaranjem - govori Bulatović za Novosti.

On je dodao da će gradski vrh sa vojskom i policijom odrediti koja lokacija će biti najpogodnija, a koja je planski podržana. Prema rečima gradskog većnika,  Svetozara Aleksova, prosečna cena kvadrata u Nišu kreće se od 700 do 1.200 evra.

Foto: pixabay.com

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković kaže da će ovih dana sa gradskim Zavodom za urbanizam odrediti lokacije. Cena kvadratnog metra stanova u ovom gradu sada se kreće u rasponu od 600 do 650 evra.

LOKACIJE:

BEOGRAD   

- Makiš

- Blokovi 71, 72

- Delovi Borče

NOVI SAD                  

- Kasarne

"Jugovićevo"

"Trandžamet"

KRAGUJEVAC

- Kasarna

"Radomir Putnik"

NIŠ

- Ledena stena

- Sinđelić

- Nikola Tesla

Daljinac

(Telegraf.rs/Novosti)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima