SKOK NA SVIM BERZAMA: Cene nafte blizu trogodišnjeg maksimuma

- Ograničenja u proizvodnji nafte su donela stabilnost na tržište i trebalo bi da ostanu na snazi - izjavio je irački ministar za naftu Džabar al-Luaibi u Abu Dabiju

  • 1

Cene nafte blizu su trogodišnjeg maksimuma, nakon što se Irak pridružio apelu Ujedinjenih Arapskih Emirata i drugih proizvođača za nastavkom smanjenja proizvodnje.

Kad možemo očekivati skok cena benzina kod nas i kakvu ulogu u tome igra Iran?

Cena naftnih fjučersa je porasla za 0,3 odsto u Njujorku, nakon prošlonedeljnog rasta od 4,7 odsto, prenosi agencija "Blumberg".

Američka "laka" nafta WTI za isporuku u februaru poskupela je za 21 cent na 64,51 dolar za barel na Njujorškoj robnoj berzi. Ukupan obim trgovanja bio je za 13 odsto iznad 100-dnevnog proseka.

Severnomorska nafta "brent" za dostavu u martu poskupela je za 12 centi na 69,99 dolara na berzi ICE Fjučers Evropa u Londonu, nakon što je prošle nedelje porasla za 3,3 odsto.

- Ograničenja u proizvodnji nafte su donela stabilnost na tržište i trebalo bi da ostanu na snazi - izjavio je irački ministar za naftu Džabar al-Luaibi u Abu Dabiju.

U SAD je prošle nedelje otvoreno deset novih nalazišta, što je najveći broj u proteklih šest meseci, pokazali su podaci kompanije "Bejker Hjuz".

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Румени

    22. januar 2018 | 22:07

    Цена горива је у Аустрији и даље 20 центи мања него у Србији...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA