Mihajlović: Od marta počinje gradnja stanova za 500 evra po kvadratu

Gradovi koji su do sada iskazali potrebu se i kod njih gradi su Užice, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Valjevo, Zrenjanin, Bor i Zaječar

  • 0

Lokacije na kojima mogu da se grade stanovi za pripadnike sektora bezbednosti su pripremljene i praktično 7.400 stanova može da počne da se gradi u drugom i trećem kvartalu godine, odnosno od marta, pa nadalje, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ovo su lokacije na kojima će se graditi jeftini stanovi do 500 evra po kvadratu

- Pripremili smo lokacije na kojima mogu da se grade stanovi već od marta meseca, u šest gradova. Jedna lokacija je u Beogradu, zatim u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu, Novom Sadu - rekla je Mihajlović za Tanjug, nakon druge sednice Nacionalnog saveta za izgradnju stanova za pripadnike sektora bezbednosti.

Foto: Tanjug/Tanja Valič

To, kako kaže potpredsednica vlade, nisu jedini gradovi koji su iskazali želju da se baš tamo grade stanovi za snage bezbednosti, to su učinili i Leskovac, Obrenovac, Kikinda, ali ima i drugih gradova gde postoje potrebe za izgradnjom stanova, poput Novog Pazara, Prijepolja, Užica, Čačka...

- Mi ćemo u narednom periodu razgovarati sa njima i tražiti od njih da nam ponude lokacije, koje naravno moraju da budu spremne, sa planskom dokumentacijom, sa određenom komunalnom infrastrukturom, o čemu ćemo takođe razgovarati na narednoj sednici - rekla je Mihajlović.

Najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbednosti biće četiri sprata, a cena će biti u proseku 500 evra po kvadratnom metru, dok će, kako je rekla, izgradnja jedne zgrade- trajati oko godinu dana.

Foto: Tanjug/ SAVA RADOVANOVIC

- Sve to ćemo imati do detalja, tačno kako se subvencioniše, kako je kreditiranje, koliko učestvuje u tome država, a očekujem i da dobijemo model finansiranja od Ministarstva finansija i to ćemo imati za dve nedelje, kada budemo opet imali sednicu i verujem da ćemo onda krenuti da gradimo - rekla je potpredsednica vlade.

Gradovi koji su do sada iskazali potrebu se i kod njih gradi su Užice, Čačak, Leskovac, Novi Pazar, Pančevo, Pirot, Požarevac, Prijepolje, Valjevo, Zrenjanin, Bor i Zaječar.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA