JEVROSIMOVIĆ IZ DAVOSA ZA TELEGRAF.RS: Svetski ekonomski forum će proteći u znaku kriptovaluta i blokčejna (FOTO)

Švajcarsko zimsko odmaralište i ove godine će okupiti svetske lidere i predstavnike političke i ekonomske elite

  • 0

Svetski ekonomski forum (WEF), koji počinje sutra u švajcarskom zimskom odmaralištu Davosu, okupiće i ove godine svetske lidere i predstavnike političke i ekonomske elite, među kojima je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Na ovom najprestižnijem svetskom skupu, jedini predstavnik srpske privrede je Veselin Jevrosimović, predsednik kompanije "Comtrade". Kako je Jevrosimović rekao, u izjavi za Telegraf.rs, WEF će proteći u znaku kriptovaluta i blokčejna (blockchain).

Ko čuva Vučića i najmoćnije ljude sveta u Davosu? Najviši grad u Evropi okružiće snajperisti i 4.000 vojnika, kroz 4 prstena neće moći niko da prođe (VIDEO)

Kako nam je preneo predsednik kompanije "Comtrade", iako Svetski ekonomski forum počinje sutra većina gostiju je već pristigla.

- Opšti utisak je da će ceo Forum proteći u znaku kriptovaluta i blokčejna. Blokčejn pravi večeras veliki prijem uoči početka WEF-a za koji vlada veliko interesovanje učesnika Foruma - izjavio je Jevrosimović za Telegraf.rs.

Opisujući situaciju u ovom mondenskom švajcarskom zimskom centru, on je rekao da sneg pada već tri dana, da je veoma hladno i da je gotovo zavejano.

Inače, tema ovogodišnjeg 48. foruma je "Izgradnja zajedničke budućnosti u podeljenom svetu", a 2.500 učesnika, među kojima 70 šefova država i vlada, nastojaće da definišu zajedničke akcije i mere za rešavanje globalnih problema.

Forum koji privlači najistaknutije predstavnike finansijskih krugova prilika je za svetske lidere da uspostave komunikaciju sa finansijskom elitom, a ovogodišnji forum će se, kako su saopštili organizatori, odvijati u atmosferi sve većih nejednakosti i pokušaja traženja rešenja da se smanji jaz između bogatih i siromašnih.

Foto: Tanjug/AP

Prvi put posle gotovo dve decenije najavljeno je i učesće američkog predsednika, ali je poseta Donalda Trampa sada neizvesna zbog delimične finansijske blokade federalne vlade, saopšteno je juče iz Bele kuće.

Nemačka kancelarka Angela Merkel dolazi i ona će u sredu održati govor o Evropi. Očekuje se i dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona i britanske premijerke Tereze Mej.

Učesnici su i šefica Međunarodnog monetarnog fonda Kristin Lagard, direktor IBM Ðini Rometi, norveška premijerka Erna Solberg.

Indijski premijer Narendra Modi će ove godine biti među govornicima, što je prvi put da jedan indijski premijer boravi u Davosu od 1997. godine.

Foto: Tanjug/AP

Švajcarsko selo Davos, u kome se održava WEF, tokom cele godine izgleda kao i svako drugo alpsko skijaško selo, ali se pred početak skupa političkih i ekonomskih lidera pretvara u tvrđavu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA