Vučić stigao u Davos i prvo se video sa Edijem Ramom

Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu "Novi lideri za Evropu"

  • 22

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se danas, odmah po dolasku u Davos, gde će učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu, sa vlasnikom "Alibabe" Li Na i albanskim premijerom Edijem Ramom, sa kojim ima zakazan bilateralni sastanak u četvrtak.

(BLOG UŽIVO) Telegraf u Davosu: Merkelova osudila politiku Amerike, dramatično upozorenje za svet, kako izgleda Facebook studio (FOTO) (VIDEO)

Predsednik Vučić će u Davosu prisustvovati skupovima na kojima će govoriti nemačka kancelarka Angela Merkel, predsednik Francuske Emanuel Makron, predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker, kao i predsednik SAD Donald Tramp.

Na forumu svetskih ekonomskih lidera, predsednik Srbije obratiće se skupu na temu "Evropa u svetu" iz ugla regiona Zapadnog Balkana, i sa liderima regiona učestvovati na sesiji o ubrzanom procesu dugoročnog razvoja Zapadnog Balkana, najavila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.

Srpski predsednik prisustovaće i diskusiji na temu "Novi lideri za Evropu".

Foto: Tanjug/Vlada Srbije

On će, kako je ranije najavljeno, tokom trodnevnog boravka u Davosu, imati odvojene susrete sa Evropskim komesarom za pregovore o proširenju i susedsku politiku Johanesom Hanom, predsednikom Poljske Andžejem Dudom, a predviđeni su i susreti sa drugim zvaničnicima i privrednicima, među kojima je i izvršni direktor kompanije Ariston Termo Paolo Merloni, dodaje se u saopštenju.

U delegaciji Srbije sa predsednikom Vučićem je i premijerka Ana Brnabić, koja prvi put u tom svojstvu boravi na Forumu.

Predsednik Vučić je i prošle godine, kao i ranije, boravio na Forumu, gde je imao priliku da promoviše politiku Srbije i razgovara o potencijalnim investicijama u našu zemlju.

Video-snimak deset činjenica o sastanku moćnika u Davosu pogledajte ispod:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • harama

    24. januar 2018 | 16:47

    Vesti moraju biti dobre,da se nije dzaba islo tamo.

  • gasa

    24. januar 2018 | 18:10

    Aleksandar Vučić veoma uporno radi na poboljšanju odnosa naše zemlje i Albanije.

  • Hedona

    24. januar 2018 | 19:24

    Aleksandar Vučić zaista želi da reši ekonomske probleme naše države. Srbija konačano treba da bude jaka i stabilna, i treba da radi na tome da građani žive bolje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA