DOBRA VEST: Povećan iznos PDV-a koji se vraća za kupovinu hrane i opreme za bebe

Kako sada stvari stoje, poslednji rok za prijavu za povraćaj PDV-a biće u junu

  • 6

Roditelji koji prikupljaju račune od kupljene bebi opreme i hrane, ove godine će na konto refundacije PDV-a moći da dobiju oko 2.000 dinara više nego u prošlom roku.

I dalje važi pravo na refundaciju PDV za OPREMU I HRANU ZA BEBE! Evo do kada

Kako sada stvari stoje, poslednji rok za prijavu za povraćaj PDV-a biće u junu, jer bi nakon toga trebalo da bude usvojen zakon koji ukida ovu vrstu pomoći roditeljima, a uvodi sveobuhvatniju isplatu dečijeg dodatka.

Pravo na refundaciju PDV-a može se ostvariti do iznosa od 77.279 dinara za bebu starosti do dve godine, s tim što u prvoj godini starosti može da se dobije nazad najviše 44.159 dinara, a u drugoj do 33.119 dinara.

Takođe, propisano je da pravo na refundaciju PDV-a za hranu i opremu za bebe može da ostvari roditelj ukoliko je njegov ukupan neto prihod u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju manji od 1.059.839 dinara, a ukupna imovina na koju plaća porez manja od 25.833.585 dinara.

Država će vam vratiti PDV za sledeće artikle:

- mleko za odojčad

- kašice

- krevetac

- kolica

- stolica za hranjenje

- autosedište

- pelene

Daljinac

(G. Avalić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    27. februar 2018 | 12:18

    Kako ja da se prijavim za deciji dodatak kad mi u opstini kazu da nemam pravo na deciji dodatak kao vlasnik Trgovinske radnje u IZNAJMLJENOM LOKALU od 35m2 na koji placam PDV drzavi? Alo,pa nije lokal moje vlasnistvo,i nije lokal 350m2... Mada,dosao sam da postavim pitanje u nezgodno vreme,u vreme kad se ide u kupovinu dorucka,oko 9 ujutru,mozda su mi tako rekli da me skinu s' dnevnog reda...

  • gandži

    27. februar 2018 | 12:02

    Braaaavoooo!!! Toliko ironije ima u ovoj "lepoj" vesti. A šta ćemo sa povlasticama školskoj deci koja imaju mnooogooo troškova tokom svog školovanja jer su obrazovne ustanove bedne i nemaju toalet papir, a kamoli nešto skuplje. Ko će pomoći roditeljima da obuku veću decu u ovoj nemaštini? Oni ne moraju da jedu vitamine i raznovrsnu hranu? Gde je tu povraćaj ili bilo kakav stimulans? Državo sram te bilo!!! Neće ovako biti povećan natalitet jer ta beba jednom mora postati dete, tinejdžer....čovek!!! Od čega???

  • Povratak u buducnost

    27. februar 2018 | 11:40

    Dobra vest ce biti kada ti proizvodi u prodavnicama budu bez PDV-s, ali treba izmeniti softvere matketa i podesiti fiskalne kase, da neko to zaista zeli moze da se uradi kao svuda po EU, ali eto ponasamo se prema nama samima kao kad skupljamo racune za TaxFree za garderobu i tehniku koju kupimo u EU... Sami smo sebi dovoljni neprijatelji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA