Bivši šampion Formule 1 prodao 75 odsto svoje kompanije Ryanair-u (FOTO)

Za otkup kompanije "Niki", Niki Lauda je dobio pohvale austrijske vlade zbog "austrijskog rešenja" za kompaniju kojoj je pretilo zatvaranje

  • 0

Bivši šampion Formule 1 Niki Lauda, koji je 23. januara avio-kompaniju "Niki", koja je ranije bila u njegovom vlasništvu, otkupio od nemačkog Air Berlin-a, sada je veći deo prodao Ryanair-u.

NOVA PRAVILA RYANAIR "GAĐAJU" I SRBE: Na jednu stvar će naročito obraćati pažnju tokom ukrcavanja

Za otkup kompanije "Niki", Lauda je dobio pohvale austrijske vlade zbog "austrijskog rešenja" za kompaniju kojoj je pretilo zatvaranje. Sada, samo dva meseca kasnije, Lauda je svoj "Laudamotion", koji je osnovao nakon kupovine kompanije "Niki" prodao Ircima.

Foto: Tanjug/AP

Ryanair će, kako je danas saopšteno, preuzeti 75 odsto kompanije "Laudamotion" i za to će izdvojiti 100 miliona evra. Irci će najpre preuzeti 24,9 odsto udela, a kada EU bude dala zeleno svetlo, povećaće svoj vlasnički udeo na 75 odsto, najavljeno je u saopštenju.

"Laudamotion" će, kako je planirano, da se nametne na tržištu kao "austrijska lou kost" aviokompanija.

Ryanair će "Laudamotion-u" staviti na raspolaganje šest aviona Boing 737, kako bi ta kompanija mogla da opsluži sa 21 avionom planirane letove.

Foto: Tanjug/AP

Irska kompanija se već pre prodaje "Niki" interesovala za ovog prevoznika. Lauda očekuje da će preko leta sa "Laudamotion" ostvariti gubitke, ali da već iduće godine planira da ostvaruje dobiti.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA