Kakva jaja jedemo? Na velikoj svetskoj farmi otkriveno da kokoške drže u kavezima, a kada umru, druge ih pojedu

Animal Equality je izjavio da je njihova skrivena kamera otkrila da su zaposleni na farmi kokoške proveravali samo jednom u četiri dana, što je jasno kršenje zakona

  • 5

Britansko veće za industriju jaja odredilo je suspenzije za dve fabrike za proizvodnju jaja nakon što je grupa za zaštitu životinja objavila snimke na kojima se vidi da firme krše propise o dobrobiti životinja. U fabrikama je nađena mrtva i bolesna živina.

Kvalitet pilećeg mesa i upotreba antibiotika u uzgoju živine: Da li znamo šta jedemo?

Organizacija Animal Equality tvrdi da su se u jedinici za proizvidnju jaja u Dorsetu nalazile uginule kokoške u kavezima i na trakama, kao i da osoblje nije svakodnevno pregledalo živinu.

Noble Foods i British Council Industry Council (BEIC) su nakon istraživanja naložili obustavu u proizvodnji. U saopštenju FarmingUK-a, BEIC je izjavio:

"Nakon što smo videli izveštaj Animal Equitya, British Council Industry Council (BEIC) odmah je poslao nezavisne revizore na lokaciju, kako bi istražili ono što je kršilo kodeks (Lion Code of Practice). Nakon izveštaja revizora, BEIC je suspendovala dve firme koje su odgovorne za tu živinu", navodi se u saopštenju.

Foto: Telegraf

Animal Equality je izjavio da je njihova skrivena kamera otkrila da su zaposleni na farmi kokoške proveravali samo jednom u četiri dana, što je jasno kršenje zakona, prenosi agroklub.rs.

Na jednoj farmi koju su posetili četiri puta između januara i marta 2018. pronašli su mnogo uginulih kokošaka, koje su patile od teškog gubitka perja, "neke gotovo ćelave - sa crvenom, oštećenom kožom", uginulu živinu ostavljali su u kavezima sa živima, "neke su se mogle kanibalizovati", ptice sa vidljivim ranama kraj drugih kokošaka, uginule kokoške ostavljene ležeći na trakama pored kaveza sa živima.

- Neumoljiva praksa zatvaranja kokošaka unutar napunjenih kaveza neizbežno dovodi do krhkih ptica koje ostaju bez perja i visoke smrtnosti koju smo našli na ovoj farmi - objasnila je dr Toni Šepard, direktorka Kancelarije za ravnopravnost životinja u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Agroklub.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    25. mart 2018 | 15:47

    Mnoge mi namernice jedemo a da neznamo zapravo sta je u njima!jel sad znate zasto su domaca jaja🐓 seljaka skuplja nego ona po supermarketima🐓

  • Esad

    25. mart 2018 | 16:35

    Zabraniti uvoz hrane iz EU zemalja bez dodatne kontrole o proizvodnji.

  • Ateista senior

    25. mart 2018 | 17:40

    Takvih primera ima svuda,svaka čast savesnim farmerima,sigurno da toga ima i kod nas,kad se to otkrije postaje udarna vest nekoliko dana.To se zaboravi do sledećeg slučaja,a od čega se pravi hrana za živinu bolje i da neznamo,izgubićemo apetit samo nakratko dok bolje ne ogladnimo.Antibiotike koji se primenjuju,a štetni su za ljude,da nepominjemo jerniko se tim i ne bavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA