U evrozoni najniža stopa nezaposlenosti u protekloj deceniji

Broj nezaposlenih lica u evrozoni u februaru je smanjen za 141.000 na manje od 14 miliona

  • 2

Nezaposlenost u evrozoni pala je u februaru na najniži nivo u poslednjih deset godina, zahvaljujući oporavku ekonomije tog bloka.

CRNA RUPA EVROPE: Kosovo je najgore mesto za život, svaki deseti preživljava sa manje od jednog evra dnevno! (FOTO) (VIDEO)

Stopa nezaposlenosti u 19-članoj evrozoni pala je na 8,5 odsto u februaru sa 8,6 odsto iz januara, saopštila je evropska služba za statistiku Evrostat.

To je najniža stopa nezaposlenosti od decembra 2008. godine, pre čega je došlo da bankrota američke investicione banke "Liman braders", što je čitav svet gurnulo u finansijsku krizu.

Broj nezaposlenih lica u evrozoni u februaru je smanjen za 141.000 na manje od 14 miliona.

Inflacija u evrozoni ubrzala je u martu na 1,4 odsto u odnosu na 1,1 odsto iz februara, ali je i dalje ispod cilja Evropske centralne banke od "nešto ispod, ali blizu 2,0 odsto".

Istovremeno, bazna inflacija, iz koje su izuzete promenljive cene hrane i energenata, zadržala se na stabilnih 1,0 odsto u martu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dag

    5. april 2018 | 12:10

    Srbija je van,te - zone...

  • zoran

    11. april 2018 | 08:43

    pa gospodo nije bas tako kako se pise.spolja to izgleda tako ali prava istina je da visokoobrazovani ljudi odlaze iz evropske unije jer vise nije interesantna,ide se ka indokini jer je buducnost tamo.recimo primer iz nemacke,samo jedna cetrtina svrsenih doktora medecine zaposli se i krene da radi,ostali idu u druge struke i druge poslove,jer na svakog doktora ide tri advokata i samo cekaju gresku da ti drpe novac,a nasi doktori hrle li hrle ka nemackoj misleci da ce se obogatiti.nema vise para u evropi to je bilo pre dvadeset godina.srdacan pozdrav iz evrope.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA