CEGER U RUKE: Jedan trgovinski lanac od ponedeljka naplaćuje kese!

Oni koji budu imali račun veći od 1.000 dinara dobijaće do 15. aprila besplatne pamučne cegere

  • 38

Kompanija Delez Srbija počeće sledeće nedelje da naplaćuje plastične kese u jednom od svojih prodajnih formata – prodavnicama Shop&Go.

ZABRANIMO ZAKONOM UPOTREBU NAJLON KESA U SRBIJI: Da li ste i vi već potpisali ovu peticiju?

Kako se navodi na internet stranici Shop&Go, naplata plastičnih kesa počeće od 16. aprila po ceni od dva dinara. 

- Na ovaj način želimo da smanjimo upotrebu plastičnih kesa koje zagađuju našu životnu sredinu, i da naš komšiluk učinimo čistijim i lepšim - navodi se u obaveštenju potrošačima.

Kupci Shop&Go marketa koji budu imali račun veći od 1.000 dinara dobijaće do 15. aprila, odnosno do isteka zaliha, besplatne pamučne cegere za kupovinu, piše na sajtu.

- Kao lider na ovom tržištu itekako smo spremni da pokrenemo inicijativu i zajedno sa našim kupcima damo doprinos očuvanju životne sredine u Srbiji. Postoje različiti modaliteti, jedan od najefikasniji je uvođenje naplate plastičnih kesa. Prema dosasašnjim iskustvima, sa drugim tržištima, ovaj model je dao najbolje rezultate, smanjuje potrošnju plastičnih kesa i do 80 odsto - kažu u kompaniji Delez Srbija.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mala

    10. april 2018 | 12:48

    Cudan smo mi narod. Zasto negativni komentari? Sve nam je zagadjeno I pre bombardovanja. To smo MI sami uradili. Deponije na sve strane, plastika (uzgred koja se ne rastvara), obale reka ruglo kese se vijore, kao trake na jelkama. Uvesti papirne kese, platnene torbe... A nekad su nam bake i mame nosile cegere i lepe male korpe za pijacu. I sve je bilo cisto. A sad?

  • Mikele

    10. april 2018 | 11:47

    Ja bih kese naplacivao bar 50 dinara , i to samo papirne kese pa kome se isplati neka svaki put platikesu 50 dinara ili nosi torbu - ceger. Plasticne kese bih zabranio zakonom,

  • Johan

    10. april 2018 | 11:14

    I još kada bi se vratila staklena ambalaža umesto plastične.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA