"United grupa" ulaže 600 miliona evra u Jugoistočnu Evropu

Kablovski operater televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije će investirati u razvoj infrastrukture, radna mesta i otvaranje novih poslova

  • 0

Kablovski operater "United Grupa" u čijem su vlasništvu SBB, Telemach i Total TV, najavio je danas da će više od 600 miliona evra uložiti u Jugoistočnoj Evropi u narednih pet godina, uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Srbija najprivlačnija zemlja za ulaganje u Jugoistočnoj Evropi! (FOTO)

"United Grupa", kablovski operater televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije će investirati u razvoj infrastrukture, radna mesta i otvaranje novih poslova.

Predsednik EBRD Suma Čakrabarti je kao domaćin Godišnje skupštine i poslovnog foruma EBRD 2018. godine u Jordanu razgovarao o tome s predsednikom Upravnog odbora "United Grupe" Draganom Šolakom.

"United grupa" je vlasnik SBB-a, Telemach-a i Total TV-a, Foto: Promo

Potpredsednik EBRD za bankarske poslove Alan Pilu je rekao da saradnja s "United Grupom" i njenom većinskoim vlasnicom, kompanijom KKR, predstavlja "pravu priču o uspehu".

- Naša zajednička posvećenost regionu i dosadašnji rezultati ulivaju nam poverenje i za buduće uspehe, posebno zbog toga što United Grupa nastavlja da ulaže u regionu - kazao je Pilu.

15.000 KILOMETARA OPTIČKIH KABLOVA

Dragan Šolak je rekao da je ta grupa tokom 14 godina izgradila "odnos poverenja" sa EBRD, čija podrška je "neprocenjiva i pomogla je da United Grupa ostvari velike rezultate i podrži širi ekonomski uspeh u regionu".

EBRD je jedan od ključnih investitora u Jugoistočnoj Evropi sa oko milijardu evra vrednosti novih projekata svake godine.

"United Grupa" (UG) je jedan od vodećih poslodavaca u regionu, sa više od 3.400 zaposlenih u raznim oblastima, uključujući tehnologiju, produkciju, razvoj softvera i medije.

Postavila je i iznajmila više od 15.000 kilometara optičkih kablova u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji.

"United Grupa" ima više od 3.400 zaposlenih u raznim oblastima, uključujući tehnologiju, produkciju, razvoj softvera i medije Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

EBRD je 2004. godine investirala u kablovskog i internet operatera u Srbiji SBB.

Spajanjem SBB sa telekomunikacionim kompanijama "Telemach Slovenija" i "Telemach BiH" 2012. godine je došlo do formiranja "United Grupe".

Globalna investiciona kompanija KKR je 2014. godine postala većinska vlasnica "United Grupe", u kojoj EBRD ima manjinski udeo.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA