≫ 

Presedan: Rusi pustili novčanicu od 100 rubalja posvećenu Mundijalu

Nova novčanica je u opticaju paralelno sa redovnim izdanjima novčanice

  • 2

Povodom Svetskog prvenstva u fudbalu Centralna banka Ruske Federacije pustila je u opticaj prigodno izdanje novčanice od 100 rubalja. U skladu s tim, osnovni motiv na licu novčanice je dečak koji drži loptu i golman u položaju u kom brani svoj gol.

Uputstvo za sve koji planiraju da otputuju na Mundijal: Šta bi trebalo da znate pre odlaska u Rusiju na Svetsko prvenstvo

Novčanica je izrađena na polimeru, a u njenom gornjem delu nalazi se transparentni prozor sa hologramskim elementom. Dizajn novčanice je dat u vertikalnoj dispoziciji. Grb Ruske Federacije se nalazi u gornjem levom uglu na licu novčanice, saznaje Alo.

Pored dečaka i golmana koji su osnovni motivi, na naličju je stilizovana slika zemljine lopte u formi fudbalske, na kojoj je bojom posebno naglašena teritorija Ruske Federacije.

U donjem desnom uglu lica novčanice nalazi se QR – kod, koji sadrži link ka veb stranici centralne banke Ruske Federacije, gde se nalazi opis zaštitnih elemenata novčanice. Na novčanici preovlađuju plava i zelena boja.

Nova novčanica je u opticaju paralelno sa redovnim izdanjima novčanice od 100 rubalja.

VIDEO: Jedan je Maradona! Čuveni fudbaler poslao Srbiji poruku pred Mundijal

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA