• 6

Starbaks će u Srbiji imati i natpis na ćirilici

Firma na ćirilici dobiće pet odsto popusta na sve takse

  • 6

Sva pravna i fizička lica koji su zakupci prostorija u vlasništvu grada dobiće dodatni popust od pet odsto na sve takse ukoliko istaknu naziv firme na ćirilici.

Ovo je najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će ta odluka biti doneta na sutrašnjoj sednici Skupštine grada Beograda.

Haradinaj ne razume ćirilicu? Vratio izveštaj ministarstvu da ga prevede na "jezik koji razume"

Vesić je novinarima rekao da je to još jedan primer promovisanja ćirilice i uslov koji je postavljen kompaniji Starbaks.

Vesić je uslovio Starbaks ćiriličnim natpisom, Foto: Marko Jovanović

- Moj uslov prilikom pregovora sa Starbaksom je bio da natpis, pored onog na latinici, bude i na ćirilici - rekao je Vesić i dodao da ako sami ne cenimo svoju kulturu, neće je ceniti ni drugi.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lj

    onda i mercedes na cirilici

  • Ivan

    Ovo izgleda samo botovi mogu da komentarišu a?

  • Sara

    Starbaks je kafe koji promoviše američki način života konzumiranja kafe na ulici - u pokretu i pravljenje selfija sa njihovom plastičnom čašom upravo zato što imaju prelep logo i natpis, samo maloumnom čoveku može pasti na pamet da traži od njih natpis na ćirilici. Nije to škola, nego inostrani kafić koji ima svoj logo i svoj stil koji ceo svet voli i ne želi promene.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima