Od novembra veće plate i penzije, a evo kakve je još velike promene najavio predsednik Vučić

Vučić je rekao da sav novac za koji smo u plusu, ukoliko ima projekata, možemo da ulažemo u druge stvari

  • 72

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je u prvih šest meseci ostvaren suficit u budžetu u visini od 31 milijardu dinara.

Srpsko gorivo od zlata: U okruženju, skuplje ga plaćaju samo u Albaniji i Grčkoj

Vučić je, posle obilaska zaseoka Petrići u selu Donji Banjani, gde je asfaltiran lokalni put, rekao novinarima da je u prvih šest meseci, posle velikih muka od 2012. do 2014. ovo treća godina zaredom da imamo suficit u budžetu.

- Planirali smo minus od 22,6 milijardi, a mi smo nakon prvih šest meseci u plusu od 31 milijardu dinara. Ostvarili smo bolji rezultat za 53,5 milijardu dinara, odnosno oko 470 miliona evra - objasnio je on.

Vučić je rekao da sav novac za koji smo u plusu, ukoliko ima projekata, uz stopu rasta koju postižemo, možemo da ulažemo u druge stvari.

- Zato je strašno važno da imamo što više projekata, ne samo da država pomaže za nedostak likvidnosti, kao što je slučaj u 50 ili 60 opština u Srbiji, već da dolaze ljudi iz Ljiga ili drugih opština koje nemaju finansijske probleme, kao što je i Novi Sad, sa projektima, a ne samo da se daje finansijska injekcija za održavanje finansijske likvidnosti - rekao je predsednik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA