• 93

Suficit u prvoj polovini godine 30,9 milijardi dinara: Mali o investicijama, razvoju privrede i novim radnim mestima

- Finansije Republike Srbije ostaju stabilne - kaže ministar finansija

  • 93

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali rekao je da u junu suficit u budžetu iznosi 22,1 milijardu dinara, te da je za prvu polovinu godine suficit ukupno 30,9 milijardi dinara.

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao sa šefom Kancelarije Svetske banke u Srbiji

- Finansije Republike Srbije ostaju stabilne, a suficit koji već neko vreme imamo znači više investicija, dalji razvoj privrede i nova radna mesta. Cilj nam je dalje ulaganje u infrastrukturu, inovacije i IT sektor. To je ono za šta se borimo i što znači bolju i jaču Srbiju - istakao je Mali i precizirao da su ukupni redovni prihodi u junu 129,3 milijarde, a rashodi 99 milijardi dinara.

GRAĐEVINARSTVO, TRGOVINA, INFORMISANJE, KOMUNIKACIJE

Kada je reč o prihodu od poreza na dobit građana, on u mesecu junu iznosi 4,5 milijardi dinara, a povraćaj PDV-a u ovom mesecu iznosi 20,7 milijardi. Mali je istakao i da je rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) u prva četiri meseca ove godine iznosio 4,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, što je ogroman uspeh.

- Srbija ima značajno veći rast od prosečnog rasta u regionu i Evropskoj uniji. To znači da se naša privreda najzad pokrenula, a najbolje rezultate imamo u građevinarstvu, trgovini, informisanju i komunikacijama. Želja nam je da u budućnosti još više iskoristimo potencijal IT sektora, koji može da bude veliki pokretač cele privrede - zaključio je ministar finansija Siniša Mali.

VIDEO: Siniša Mali preuzeo funkciju ministra finansija

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko1964

    Do kraja godine ocekujemo jos veci suficit, bravo za vladu.

  • Bojana

    Nasa ekonomija se nalazi na uzlaznoj putanji rasta i napretka .

  • dana

    Ova Vlada odlično radi svoj posao zato se napredak i vidi i oseti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima