Građani su se radovali stanovima, ali to nije kraj igre "Uzmi račun i pobedi": Sada će i 9 opština dobiti novac tamo gde je zaista potrebno

Kikinda može pohvaliti da je imala najveću izlaznost

  • 0

U periodu od 1. do 15. juna u devet najaktivnijih lokalnih zajednica u takmičenju Uzmi račun i pobedi 2018, koje su osvojile sredstva u iznosu od po 23.000 evra, organizovano je glasanje za izbor projekta rekonstrukcije i opremanja objekata i dobara od javnog značaja u koje će novac biti uložen.

Građani Bele Palanke najviše glasova dali su za nabavku kuhinjske opreme i aparata za vrtiće "Izvorčić" i "Dečija radost" što će skratiti vreme pripreme hrane i podići kvalitet obroka za više od 200 dece.

Stanovnici opštine Blace izglasali su da se sredstva utroše na tehničku modernizaciju Osnovne škole "Stojan Novaković". Nova tehnička oprema, pre svega desktop kompjuteri, bele magnetne table za pisanje, laptopovi i projektori doprineće kvalitetnoj nastavi osnovaca u Blacu.

Ove opštine poslale su najviše koverata za nagradnu igru, Foto: Telegraf

Zahvaljujući glasovima građana, u Dimitrovgradu će plato ispred Centra za kulturu dobiti novo ruho. Uređenje platoa podrazumeva sprovođenje zemljanih i radova na demontaži, rušenju postojećih i postavljanju novih granitnih ploča.

Osim putem glasačkih listića, u Kikindi se glasalo i elektronski preko ankete na društvenoj mreži Facebook, te se Kikinda može pohvaliti da je imala najveću izlaznost. Čak 6.884 glasa bilo je za nabavku kombi vozila za dnevni boravak za decu, mlade i odrasle osobe sa fizičkim i intelektualnim oštećenјima u Kikindi.

Za unapređenјe dostupnosti zdravstvene zaštite dece i omladine kroz uređenje Dečijeg i Školskog dispanzera otišlo je 806 glasova, dok je najmanji broj Kikinđana (221) smatrao da je najvažnija izgradnja dečijeg igralištra na lokaciji Starog jezera u Kikindi.

Građani su mesecima slali koverte, Printskrin: RTS 1

Građani Kule izglasali su da se sredstva utroše u realizaciju projekta u oblasti unapređenja zdravstvenih usluga u Kuli, za nabavku aparata za reanimaciju u Hitnoj pomoći.

I u opštini Medijana pobednički projekat je iz oblasti zdravstva, gde su se opredelili za nabavku interaktivnih-displej tabli za 11 osnovnih škola u opštini. Bolјim uslovima za boravak i igru dece doprineće uređenje dečijeg igrališta u ulici Ljutice Bogdana u opštini Savski venac.

Velika izlaznost na izboru za pobednički projekat bila je u Vranju. Od ukupno 2.996, njih 1.851 glasalo je za to da se u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ saniraju sanitarni čvorovi.

I građani Vrbasa mogu da se pohvale agilnošču sugrađana. Od ukupno 1.308 glasova, čak 1.129 bilo je za to da se opremi senzorna soba za potrebe dece sa invaliditetom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA