≫ 

Srbi toliko umiru da nemamo dovoljno mrtvačkih sanduka, pa ih uvozimo?

Pored velikih šumskih površina, nismo uspeli da proizvedemo dovoljan broj mrtvačkih sanduka za sopstvene potrebe, pa smo ih naručili iz Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine

  • 1

Srbija je veliki uvoznik svega i svačega, a ono što prolazi njenu carinu zaista bi mnoge iznenadilo. Ako niste znali, uvozili smo svinjsku dlaku i pitome svinje iz Kine, srž rogova iz Italije, a šibice iz Rusije i Rumunije.

Ipak, iznenađenjima nije kraj. Pored velikih šumskih površina, nismo uspeli da proizvedemo dovoljan broj mrtvačkih sanduka za sopstvene potrebe, pa smo ih naručili iz Slovenije, Makedonije i Bosne i Hercegovine.

Ne znamo koje su bile uvozne cene, ali sudeći po cenama sanduka za pogreb, koje se kreću od 200 do 2000 evra, nisu baš jeftini.

Cene sanduka variraju; Foto: Printskrin/beogradskagroblja.com

Ako se uzme u obzir podatak Republičkog statističkog zavoda, u 2017. godini preminulo je 103.722 osobe, znači da je ova privredna grana zaradila više od 30 hiljada evra.

Pored ovih proizvoda, najviše smo uvozili povrće. Iako bismo u prvi mah pomislili da je Srbija zemlja poljoprivrede, izgleda nije tako.

Iz Kine, Rusije, Turske, Nemačke i Italije uvezli smo krompir, crni i beli luk, slatku papriku i zelenu salatu.

VIDEO Sinan Sakić zauvek napustio Beograd:

(S.Čenad - s.cenad@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rajko

    29. avgust 2018 | 22:22

    Narod umire i drzava sa njom,zna se zasto,pljacka je uzrok,tuga zauvek ostaje i nece nas biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA