• 0

EBRD odobrila Addiko banci novu liniju u iznosu od 10 miliona evra za mala i srednja preduzeća

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) je potpisala novi sporazum sa Addiko bankom o odobravanju linije iz Trade Finance programa u iznosu od 10 miliona evra, što predstavlja nastavak prošlogodišnje saradnje namenjene razvoju malih i srednjih preduzeća i podršci velikim preduzećima

  • 0

Evropska banka za obnovu i razvoj naglašava da ovaj sporazum potvrđuje dosadašnju dobru saradnju sa Addiko grupom i Addiko bankom a.d. Beograd.

- Kroz kontinuiranu podršku malim i srednjih preduzećima, u periodu sprovođenja strukturnih reformi na srpskom tržištu, nastojimo da osnažimo ulogu privatnog sektora i pružimo im jasnu perspektivu razvoja, a na taj način podržavamo i ukupan ekonomski razvoj i unapređenje poslovnog ambijenta u Srbiji - rekao je Nik Teseiman, generalni direktor za finansijske institucije u okviru EBRD.

- Nova linija pruža značajne mogućnosti lokalnim preduzećima u ostvarenju biznis planova i daljem razvoju poslovanja, što potvrđuje i zainteresovanost malih i srednjih preduzeća (MSP) u prethodnom kreditnom ciklusu. Ponosni smo na to što smo postali siguran partner u ovom zajedničkom poduhvatu sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj - rekao je Vojislav Lazarević, predsednik Izvršnog odbora Addiko Bank a.d. Beograd.

Sredstva iz pomenute kreditne linije su namenjena za kratkoročne revolving kredite lokalnih preduzeća iz segmenta MSP, kao podrška u povećanju obima pristupa izvoznoj i uvoznoj trgovini.

(Telegraf.rs/ PR)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima