Šta se dešavalo iza kulisa kupovine albanskog Telekoma? Vučić potvrdio: Iz Srbije jeste stigla najbolja ponuda

- Ko hoće pozitivnu klimu da stvara, ne može da pravi razliku odakle dolazi novac, da li je to srpski ili nemački ili neki drugi kapital - izjavio je predsednik Vučić

  • 19

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, rekao je da je čuo kako je Telekom dao najbolju ponudu za otkup za albanskog operatera, ali da to iz nekog razloga nije bilo moguće.

Srbija je najatraktivnija država za investitore u svetu: Prvi smo po broju otvorenih radnih mesta kroz ulaganja

- Ne želim do kraja da poverujem da srpske kompanije nisu dobro došle u Albaniju, ali čekaću da dobijem izveštaj. Telekom jeste dao najbolju ponudu, ali ipak nije mogao da kupi - prokomentarisao je predsednik.

Istakao je da bi tako nešto bilo nemoguće u Srbiji.

- Nama da su Albanci rekli da imaju novca da kupe RTB i da daju više para od Kineza rekao bih ''Kupite''. Kod nas nema takvih ograničenja. Ko hoće pozitivnu klimu da stvara, ne može da pravi razliku odakle dolazi novac, da li je to srpski ili nemački ili neki drugi kapital - rekao je on.

Nama da su Albanci rekli da imaju novca da kupe RTB i da daju više para od Kineza rekao bih ''Kupite''-FOTO TANJUG / DIMITRIJE GOLL

Istakao je da, na kraju kreajeva, srpske investicije ne mogu biti zaustavljene.

- Kada država ima suficit, dvostruku nižu nezaposlenost nego u Albaniji, kada smanjuje javni dug, a biće na 47-48 odsto krajem januara...Kada sam postao premijer imali smo 79 odsto javnog duga. To su stvari koje su dobre. Kupićemo negde drugo, pa ćemo na drugi način da kupimo Telekom Albanije - naglasio je on.

Država će, prema njegovim rečima, gledati da pomaže srpskim investitorima. Podsetio je da je Telekom Srbija akcionarsko društvo u kojem država ima svoj deo, ali kao akcionarsko društvo ono mora da se ponaša tržišno.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    6. oktobar 2018 | 15:08

    Ne da Albanci mrze Srbe,nego nece ni nase evre...pa je sad i budali jasno kakvi odnosi vladaju???

  • Milan

    6. oktobar 2018 | 13:21

    To sto Albanci ne zele srpska ulaganja moze samo njima da skodi!

  • Ana

    6. oktobar 2018 | 13:06

    Albanci šalju jasnu poruku da ne žele nikakvu saradnju ni kompromis sa nama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA