Iznajmljivanje stanova studentima za 200 evra odlazi u istoriju: Svi prelaze na izdavanje "na dan", jer im donosi znatno više novca

Stan na dan biznis najviše smeta stalnim stanarima zgrada, jer mnogi ne vole da im hodnicima šetaju nepoznati ljudi

  • 17

Nekretnine u gradovima se lakše i izdaju i prodaju. Vlasnici kuća i stanova imaju još jedaa dodatni i prilično profitabilan biznis, izdavanje stanova na dan. 

Potrebno je samo da kvadrati budu skockani cakum-pakum, sve uz posteljinu i peškire i opremljenu čajnu kuhinju. Podrazumevaju se TV aparat plus kablovska i internet.

Koliko se isplati stan na dan?

Ti novoponuđeni smeštajni kapaciteti su jeftiniji od hotela, pružaju gostima veći komoditet, plus što većina rentijera dopušta da se u apartman smesti i kućni ljubimac. To mnogim vlasnicima, posebno pasa, rešava mnoge probleme prilikom putovanja.

Stranci koji dođu poslom, takođe se rado odlučuju za tu varijanatu jer, osim povoljnije cene, donosi i domaći komoditet. Protiv te nove prakse bune se vlasnici hostela i hotela, jer im oduzimaju goste.

Stan na dan sve popularniji, Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company

Novi biznis doneo je posao i perionicama veša kao i restoranima koji se bave keteringom.

- Neka se samo najjeftiniji od tih apartmana izdaje pola meseca, to je 900 evra. Oni koji imaju bar dva, uspevaju da zarade duplo. Jeste da su tu struja, komunalije i režijski troškovi, ali oni ne prelze 100-200 evra mesečno. Da se stan izdaje podstanarima za 150-200 evra, zaradilo bi se mnogo manje - pričaju vlasnici ovih stanova.

Prodavci nekretnina u Beogradu naglašavaju da su od početka godine cene skočile upravo zbog sve češćeg iznajmljivanja stanova na dan. Stanovi u Beogradu su od početka ove godine poskupeli za 10 odsto, ali ne u svim delovima grada. Prema rečima agenata za promet nekretninama, to se isključivo odnosi na tri beogradske opštine - Vračar, Stari grad i Novi Beograd.

Zarada "na dan" je neuporedivo veća od one "na mesec", Foto: Pixabay

- To je skok cena stanova u poslednjih godinu dana, i iznosi oko 10 odsto. Ipak, ne može se reći konkretno za pojedinačnu opštinu jer svaka ima neke svoje mikrolokacije - kaže za Blic Biznis agent za promet nekretninama Nebojša Bucalo. On naglašava da je rast cena nekretnina u ove tri gradske opštine posledica sve češćeg iznajmljivanja stana na dan.

- Cene su porasle apsolutno zbog povećane tražnje i kupovine stanova za tzv. iznajmljivanje na dan. To su delovi grada u kojima stranci najviše traže stanove jer su došli na par dana u Beograd - ističe Bucalo.

Stan na dan biznis najviše smeta stalnim stanarima zgrada, jer mnogi ne vole da im hodnicima šetaju nepoznati ljudi, koji se uz to stalno menjaju.

(Telegraf.rs/Blic/Dnevnik)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • gle sad

    22. oktobar 2018 | 10:21

    Donose ovi po centru,ovi po mirijevu i Brdu bas i nisam siguran

  • Vladimir

    22. oktobar 2018 | 09:44

    Samo neka izvole. Posle dva meseca treba 1000e za renoviranje. Treba platiti spremačicu i biti na Stand By 24 sata. Zaposliti jednog stražara i psihijatra. Bavio se time 35 godina.

  • Biba

    22. oktobar 2018 | 11:31

    A jel i porez onda plaćaju na dan?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA