≫ 

Pitali smo Poštu zašto nam traže ličnu kartu kada plaćamo račune karticom, a njihov odgovor niko ne razume!

Kada plaćate karticom u Pošti, vi ustvari ne plaćate karticom u Pošti

  • 20

Ukoliko planirate da platite račune karticom u Pošti, obavezno ponesite ličnu kartu, jer će vam je službenici sigurno tražiti pre nego što "provuku" plastiku.

Kako većina platnih i kreditnih kartica danas ima PayPass, odnosno mogućnost plaćanja bez PIN koda prostim prinošenjem kartice POS terminalu, svakoga ko iz novčanika izvadi karticu u Pošti čeka iznenađenje.

Ove stvari odmah izbacite iz novčanika: Ako ih držite tu, gubite mnogo!

- Prvi put u životu plaćala sam račune u pošti i nije mi palo na pamet da može da se razlikuje. Pružila sam im platnu karticu, a tražili su mi i ličnu kartu. Pogledala sma ih zbunjeno, ali su rekli da su to njihova pravila i da bez ličnog dokumenta ne mogu da plaćam karticom - kaže Dunja Rodić čitateljka Telegrafa.

Pitali smo Poštu zbog čega je to tako.

Nema plaćanja bez lične karte, Foto: A. Nalbantjan

- U poštama se ne obavlja usluga "Plaćanja platnim karticama", već se pruža isključivo usluga "Isplata gotovine platnim karticama preko POS terminala" - objasnili su u Pošti i zbunili nas potpuno.

Objašnjavaju da se na šalterima pošta vrši isplata gotovine na POS terminalima u ime Banke Poštanska štedionica.

- Sa gotovinom koju dobiju, korisnici odmah mogu da izvrše i neku od usluga koje pruža Pošta Srbije, u konkretnom slučaju uplatu komunalnih usluga. Prilikom isplate gotovine sa POS terminalima Pošta Srbije postupa u skladu sa pravila koja propisuje Banka Poštanska štedionica, što podrazumeva i identifikaciju korisnika važećim ličnim dokumentom - kažu u Pošti.

Znači, kada mislite da plaćate karticom, vi ustvari podižete novac u banci, a ona taj novac dajete za račune. Tačnije, kada plaćate karticom u Pošti, vi ustvari ne plaćate karticom u Pošti.  

(Gorica Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ne razumem

    23. oktobar 2018 | 19:21

    Pa i treba da se traži lična karta. Šta ako je kartica ukradena?

  • Dex

    23. oktobar 2018 | 19:11

    Čemu frka? Jeste bez veze ova situacija... Samo što plaćanje traje malo duže... U ostalom zar nije obaveza da se lična karta uvek nosi ?

  • To

    23. oktobar 2018 | 19:14

    To je normalno. U Posti POS TERMINAL SLUZI ISKLJUCIVO SAMO DA DIZANJE PARA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA