≫ 

Blam srpskih carinika: Komad tehnike naplatili kao dodatak ishrani!? (FOTO)

Vlasnik naručenog uređaja ne buni se previše, jer mu je zbog ove greške naplaćeno manje novca

  • 20

Kada je jedan ljubitelj tehnike iz Srbije došao u ispostavu carine da preuzme komad tehnike koji je naručio, iznenadio se kada mu je ovaj proizvod ocarinjen kao suplement za ishranu.

Mini računar Raspberry Pi 3 zaista liči na neki lek ili dijetetski suplement. Upakovan je belu kutijicu na kojoj crnim debelim slovima ispisan njegov naziv, sa crvenim rubom i crtežom maline, neodoljivo podseća na neki kompleks vitamina.

I ne bi bilo toliko čudno da mi laici pomešamo ove dve stvari, ali jeste čudno kada carinik pogrešno zavede proizvod za carinjenje, pogotovo ako baš ovoliko omaši.

Naravno, vlasnik naručenog uređaja ne buni se previše, jer mu je zbog ove greške naplaćeno manje novca za carinjenje, a fotografija računa i ove kutijice nasmejala je sve koji su je videli.

- Malo je samo povećan procenat gvožđa, sve ostalo ok - jedan je od komentara.

- Službenik carine pomislio "ovo je neki suplement na bazi maline, a ima i vitamin Pi 3 kao dodatak"... kakav EPIC - stoji u druom komentaru.

- I šta kaže Institut za javno zdravlje? El deklaracija odgovara sadržaju - napisao je jedan tviteraš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Roki

    4. novembar 2018 | 12:27

    To kosta 30€. Sta ima da plati neku carinu?

  • Mladic

    4. novembar 2018 | 12:07

    Pa kad primaju radnike na osnovu partijske knjizice a ne po znanju i pameti

  • mihailovic

    4. novembar 2018 | 12:57

    Biti carinik je velika odgovornost i obaveza i to je prvo sto svi koji dodjemo u jednu zemlju vidimo i sretnemo ponasanje i strucnost carinika jedne zemlje a to znaci i Srbije i da pored obavezne skolske spreme je obavezno znanje usmenog i pismenog tecnog Engleskog jezika uz obaveznu diplomu o zavrsenom konverzacijskom nivou znanja Engleskog. Dobar deo nasih carinika je bez strucnog znanja Engleskog jezika koji je inace obavezan na takvim poslovima. U ovom slucaju nepoznavanje strucnog Engleskog jezika je otverena pomugcnost pogresnog carninjenja,bas kao u ovom slucaju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA