≫ 

Otvorena obilaznica kod Kovina: U saobraćajnicu dugu 5,1 km uloženo 400 miliona dinara (FOTO)

Obilaznica je važna, pre svega, zbog bezbednosti žitelja, odnosno izmeštanja teretnog saobraćaja van samog Bavaništa, jer su, kažu u opštini Kovin, nesreće sa smrtnim ishodom bile česte

  • 3

Predsednica Vlade Ana Brnabić otvorila je danas obilaznicu oko Bavaništa kod Kovina, gde je istakla da je u poslednje četiri godine izgrađeno 160 kilometara autoputeva, uz dosta lokalnih saobraćajnica, a da će do kraja godine biti završeno još oko 30 kilometara autoputeva.

- Važni su putevi, bili oni veliki ili mali, da dovodimo investitore, da biste vi otvarali svoje firme, da imamo više radnih mesta, veće plate - poručila je Brnabić na otvaranju nove saobraćajnice.

Kako je rekla, u poslednje četiri godine izgrađeno je više autoputeva, nego u poslednjih 35 godina.

- U poslednje četiri godine izgrađeno je 160 kilometara autoputeva, da ne kažem koliko je lokalnih saobraćajnica urađeno, koje su važne za građane svake opštine, a do kraja godine završićemo još oko 30 kilometara autoputeva - istakla je Brnabić.

Obilaznica je važna, pre svega, zbog bezbednosti žitelja, odnosno izmeštanja teretnog saobraćaja van samog Bavaništa, jer su, kažu u opštini Kovin, nesreće sa smrtnim ishodom bile česte.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Saobraćajnica je dugačka 5,1 kilometar, a u nju je uloženo 400 miliona dinara.

Premijerka je istakla da, iako bi neko možda mogao da kaže da je to mali projekat, od oko četiri miliona evra, za Vladu Srbije nema malih i velikih projekata, već samo onih koji su važni za građane.

- Nastavićemo ovako da radimo, na svakom projektu kao da je najveći, jer je to važno za bolji kvalitet života svih građana - podvukla je premijerka i dodala da su joj u opštini preneli da se na ovaj projekat čekalo 12 godina.

Ponovila je da se vode razgovori sa 21 potencijalnim investitorom, koji bi došli u Vojvodinu, što bi otvorilo novih 6.000 radnih mesta i istakla da će se vlada truditi da neke od njih dovede u industrijsku zonu u Kovinu.

- Svaki put kada razgovaram sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o investicijama i infrastrukturnim projektima, on mi da jednu poruku - misli na Banat, podigni Banat na noge. To je savet koji mi je dao, posao koji ji je preda mnom i jedan od prioriteta vlade - rekla je Brnabić.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Premijerka je danas razgovarala i sa predstavnicima opštine Kovin, koji su joj izneli sve projekte koje opština radi ili planira da radi, u oblasti zdravstva, kulture, obrazovanja, sporta i poručila da će im vlada pružiti podršku.

Žitelji Kovina, Bavaništa i okolnih mesta zadovoljno su što je konačno urađena.

- Važna je obilaznica, jer je bio veliki broj nesreća kada se ide iz Kovina ka Bavaništu i dalje ka Pančevu, prometan je saobraćaj, mnogo kamiona i ovo je velika stvar - rekla je Ivana Jovanov iz Kovina.

Željko Novaković rođen je u Bavaništu, i kaže da su kamioni, od kada prolaze tuda, ugrožavali saobraćaj i život.

- Teški kamioni su prolazili kroz selo, pored kuća uz put, kad prođu zidovi podrhtavaju, trese se tlo, roletne, poklopci na šporetu...Drago mi je što se ovo otvorilo, da se Bavanište oslobodi teških, teretnih kamiona - rekao je Željko Tanjugu.

Foto: Vlada Srbije/Slobodan Miljevic

Predsednica opštine Kovin Sanja Petrović istakla je da nova obilaznica “znači život” za građane, jer se teretni saobraćaj odvijao kroz samo naselje, u blizini škola, Doma kulture, crkve.

- Nažalost, bilo je puno nesreća sa smrtnim ishodom u Bavaništu i zato je bilo važno da se obilaznica asfaltira i privede nameni. Želja nam je da bila da ovaj deo magistralnog puta koji povezuje Južni Banat i Vojvodinu sa Smederevskim i Braničevskim krajem postane još jedna lepa slika Srbije - rekla je Petrović.

Dodala je da je opština uradila eksproprijaciju zemljišta, pribavila dozvole i saglasnosti, obezbedila projektno-tehničku dokumentaciju.

- Važno da je da ljudi ostaju da žive i rade u svom mestu, a ovakvi putevi služe da brže i bezbednije stignemo do velikih centara kada je potrebno ali i da druge lakše dovedemo kod nas - rekla je Petrović.

VIDEO: Zorana Mihajlović o presedanu u modernom građevinarstvu

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    8. novembar 2018 | 12:59

    A kad će obilaznica u Smederevu kod druge lipske rampe?! Nevidjeni haos od šlepera i kamiona! Udesi, svadje, tuče katastrofa!

  • Mali

    8. novembar 2018 | 18:34

    Jel kulturno umetnicko drustvo ucestfovalo u izgradnji na slikama se ne vidi asfalt ovo je sigurno neka svadba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA