≫ 

Nedimović zagremeo: E, nećeš moći, frajeru, da uzimaš podsticaje ako pališ strnjiku

Zbog paljenja strnjike nastradalo je više ljudi, životinja i izgoreli su delovi zaštićenih prirodnih dobara

  • 2

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović najavio je da će sledeće godine u saradnji sa institutom Biosens preko satelitskih snimaka moći da se utvrdi ko pali vatru na poljoprivrednom zemljištu i da takvi poljoprivrednici više neće moći da dobiju podsticaje države.

- Sledeće godine ćemo napraviti nešto da možemo svaku njivu da vidimo, da li je neko palio ili nije. Ako je palio, onda možemo taj alat da koristimo u upravnom postupku i da tog čoveka i kaznimo, tako što će ući u pasivan status po pitanju podsticaja države - rekao je Nedimović.

Istakao je da mu se čini da kada dolazi u Sremsku Mitrovicu kao da je "zavladao Neron" (rimski imperator koji je navodno zapalio Rim).

Branislav Nedimović, Foto: Milena Đorđević

- Sve živo popališe, ne možeš da priđeš. E, nećeš moći, frajeru, više ni da uzimaš podsticaje, jer ne možeš da očekuješ od mene, ako sve oko sebe kršiš i lomiš, da te još nagradim podsticajima - poručio je ministar.

Kaže da se paljenjem uništava poljoprivredno zemljište koje je vredan resurs i podsetio da je do sada puno ljudi poginulo zbog paljenja.

Podsetimo, ove godine je paljenje strnjike dovelo do više incidenata. Nastradalo je više ljudi, životinja i izgoreli su delovi zaštićenih prirodnih dobara. Zbog toga su ministarstva unutrašnjih poslova i poljoprivrede formirali zajedničke timove sa ciljem sprečavanja spaljivanja ostataka useva i drugog niskog rastinja na poljoprivrednom zemljištu.

VIDEO: Gori strnjika na putu Grabovica - Kladovo

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA