≫ 

Peta po redu u Srbiji: Predsednik Vučić otvorio proizvodni pogon fabrike Kalcedonija u Kuli i građanima obećao boljitak (FOTO) (VIDEO)

On je ranije napomenuo da osim te proizvodnje, u Kuli i čitavom tom kraju još dosta toga treba da se uradi, a da slična sudbina očekuje i Sombor i Apatin

  • 26

Predsednik Aeksandar Vučić prisustvuje otvaranju proizvodnog pogona pete fabrike grupe Kalcedonija u Srbiji, italijnskog proizvođača donjeg veša.

Pre nego što je obišao postrojenje, Vučić se kratko obratio okupljenima.

- To je ono što će doneti budućnost! Ali mnogo više toga treba da uradimo za Sombor i Apatin - rekao je Vučić i naglasio da imamo mogućnost da završimo sve planove uz pomoć pokrajinske vlade: gradnju puteva, bolnica, škola, a da će rađani u svojim džepovima osete boljitak.

Predsednik je rekao da se tokom vikenda obeležava veliki praznik - 100 godina prisajedinjenja Vojvodine Srbiji - što je najvažniji predstopjeći nacionalni događaj.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

- Hoću da ga u zdravlju i veselju provedete, ali i da razmišljate o narednih 100 godina u kojima morate da budete bogatiji, u kojima morate da živite u miru i vaša deca da imaju sigurniju budućnost - rekao je predsednik građanima.

On je rekao da će se ubuduće raditi vrednije i više, da bi građani bili zadovoljniji, sigurniji.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Za februar je najavio postavljanje kamena temeljca za fabriku nemačkog investitora Vicerman i poručio da Srbija više nije zemlja gubitnika.

- Srbija postaje zemlja pobednika i to pokazuje i na međunarodnom planu. Srbija više nije zemlja gubitnika i postaje zemlja pobednika i to pokazuje i na međunarodnom planu - rekao je Vucićc i dodao da je vreme i da građani ovog kraja naše zemlje dobiju poštovanje države kakvo su zaslužili.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vicermanova fabrika u Kuli, dodao je, uposliće još 300 ljudi, a investicija je vredna 20 miliona evra.

- Radi se i gradi i popravlja ono što su neki urušili prethodnih decenija i dičimo se i ponosimo time - naveo je predsednik Srbije i dodao da je to ono što donosi budućnost.

To što takozvano Kosovo nije primljeno juče u Interpol predsednik naziva "malom pobedom", a nada se, kaže, u budućnosti i brojnijim i većim pobedama.

- Te pobede su da naša deca rade, da imaju sigurnu budućnost. Da naši ljudi svuda gde žive budu sigurni i bezbedni. Gradićemo i najbliže odnose i sa Republikom Srpskom, poštujući integritet BiH i brinućemo o našem narodu ne ugrožavajući nikog drugog - zaključio je on.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je na kraju čestitao slavu Sveti Aranđel svima koji slave.

Na konferenciji upriličenoj povodom otvaranja pogona, Vučić je u govoru rekao da je u prethodnom periodu otvoreno šest fabrika u Nišu, ubog čega su plate veće za šest odsto u osnosu na zaposlene u Kuli.

- Zamoliću domaćine da kažu svojim kolegama da nema bolje zemlje za ulaganja od Srbije - poručio je on upravi Kalcedonije.

Zahvalio se italijanskim kompanijama koje u Srbiji zapošljavaju 25.000 ljudi.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Čestitao je i stotini građanima Kule koji su zaposleni u prvom talasu u fabrici Kalcedonija.

Vučić  je ranije napomenuo da osim te proizvodnje, u Kuli i čitavom tom kraju još dosta toga treba da se uradi, a da slična sudbina očekuje i Sombor i Apatin, navodeći da su Vrbas, Leskovac, Zaječar, Valjevo i mnogi drugi sledeće destinacije gde će se dovesti nove fabrike.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Predsednik je istakao da je  Srbiju najvažnije da sačuva mir i da unapređuje ekonomiju.

Inače, kompanija Kalcedonija je u industrijskoj zoni u Kuli kupila plac od dva hektara na kojem je podigla pogon "Fiorano2" koji bi, kako su ranije pisali mediji, trebalo da zaposli 300 radnika. Kompanija Kalcedonia već ima pogone ''Fiorano'' u Somboru i ''Gordon'' u Subotici.

Opština Kula, sa oko 40.000 stanovnika, prema podacima Nacionalne službe za zapošljavanje, ima više od 4.000 nezaposlenih i jedna od najnerazvijenijih opština u Bačkoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mackica

    21. novembar 2018 | 12:48

    Eto uslova da mladi ostanu u svojim rodnim gradovima, nasuprot sto traze bolje uslove za zivot u vecim gradovima ili inostranstvu

  • Srdjan

    21. novembar 2018 | 12:29

    Samo otvaranjem fabrika i smanjenjem nezaposlenosti se moze podizati ekonomija i to ne samo u gradu Kuli nego i u ostalim krajevima Srbije.

  • Sanja

    21. novembar 2018 | 12:41

    Ova fabrika ce mnogo znaciti Srbiji, svako novo radno mesto povecava zivotni standard gradjana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA