Subotičanin kupio pica šunku kojoj je rok trajanja istekao pre 10 meseci, a da to niko nije primetio

Prodaja proizvoda sa isteklim rokom trajanja posebno je problematična kada su u pitanju namirnice mesnog i mlečnog porekla

  • 4

Jedan Subotičanin kupio je početkim novembra pica šunku kojoj je rok trajanja istekao još sredinom januara ove godine, pre čak 10 meseci.

Fotografiju proizvoda sa jasno naznačenim rokom trajanja i fiskalnog računa objavila je na svom FB profilu Nacionalna organizacija potrošača Srbije uz komentar da je slučaj prijavljen Veterinarskoj inspekciji i da se čeka njegov epilog.

Istekao rok trajanja, Foto: Facebook/Zaštita potrošača

Zoran Nikolić, potpredsednik NOPS-a objašnjava da u ovom slučaju krivica nije na proizvođaču, već na trgovcu.

- Tu je samo prodavnica kriva. Nijedan proizvod sa isteklim roka trajanja ne sme da se nađe u prodaji. Ako je zaista proizvod morao da se povuče u januaru, potpuno neverovatno zvuči da ga niko u lancu kontrole nije video 11 meseci - kaže Nikolić.

Prodaja proizvoda sa isteklim rokom trajanja posebno je problematična kada su u pitanju namirnice mesnog i mlečnog porekla, jer najlakše mogu da dovedu do trovanja.

(G. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA