• 0

Ako ste propustili prethodne šanse za prekvalifikaciju za rad u IT sektoru, evo nove: Uskoro obuka i praksa za još 850 ljudi

S obzirom da IT sektor u Srbiji raste za više od 25 odsto godišnje, potražnja za kadrovima iz ove oblasti je izuzetno velika

  • 0

Nacionalna služba za zapošljavanje objavila je javni poziv za nabavku usluge izvođenja specijalističkih informatičkih obuka nezaposlenih lica za tržište rada.

- Ovim tenderom predviđena je obuka 850 polaznika, a prijavljivanje polaznika biće obavljeno tokom februara. Izvođenje obuka se planira od marta do septembra naredne godine - kažu u NSZ.

Polaznici će na kursevima moći da nauče osnove programskih jezika Java, Front-End, Web i PHP programiranje, a imaće priliku i da se uključe u dve nove vrste obuka, u odnosu na poslednji krug: obuke za sistem administratora i obuke za softversko testiranje sa osnovama programiranja.

Obuke će se sprovoditi u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Zrenjaninu, ali i u četiri nova grada u odnosu na prethodni krug: Vranju, Sremskoj Mitrovici, Somboru i Kruševcu.

Obuka će biti organizovana od marta do septembra, Foto: Pixabay.com

Trenutno je u toku prethodni ciklus obuka koji pohađa oko 700 polaznika.

Nakon uspešne realizacije pilot-programa prekvalifikacija za IT, koji je pokrenut na inicijativu predsednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, kao i nastavka ovog programa u još dve faze prekvalifikacija, Vlada planira nove programe, navodi se u saopštenju.

Glavni kriterijum za odabir ponuđača je broj praksi koje nude za polaznike i kvalitet nastavnog kadra.

S obzirom da IT sektor u Srbiji raste za preko 25 odsto godišnje, potražnja za kadrovima iz ove oblasti je izuzetno velika.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima