≫ 

Srbija jedina iz regiona potpisala memorandum sa Svetskim ekonomskim forumom (FOTO)

- Srbija je pokazala i sav potencijal za svoj dalji razvoj i što je još važnije, pokazala je da ima potencijala da bude katalizator napretka u čitavom regionu - rekla je direktorka Svetskog ekonomskog foruma za Evropu i Evroaziju, Martina Larkin

  • 15

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i direktorka Svetskog ekonomskog foruma za Evropu i Evroaziju, Martina Larkin, potpisale su danas Memorandum o razumevanju između Srbije i Svetskog ekonomskog foruma.

Larkin je izjavila da je primetan ekonomski napredak koji je Srbija ostvarila u prethodnom periodu.

Predsednica Vlade istakla je da potpisivanjem ovog memoranduma Srbija dobija još jednog pouzdanog partnera u razvoju preduzetništva, podsticanju inovacija i ekonomije zasnovane na znanju dok je Svetski ekonomski forum dobio značajnog partnera u ovom delu Evrope, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Srbija je na ovaj način dobila još jednu potvrdu za ekonomske reforme koje je sprovela u prethodnom periodu.

Foto: Vlada RS/Slobodan Miljević

- Ovo je potvrda koliko Vlada Srbije gleda u budućnost i radi na tome da stvori uslove za razvoj i napredak koje nijedna generacija do sada nije imala - izjavila je Brnabić, koja je član grupe „Novi lideri za Evropu" u okviru Svetskog ekonomskog foruma.

Ona je istakla i da će rezultati ove saradnje biti vidljivi u čitavom regionu, ne samo u Srbiji, jer se planira nekoliko velikih regionalnih inicijativa.

Foto: Vlada Srbije

Navela je da su to formiranje Centra za četvrtu industrijsku revoluciju, organizacija regionalnog Samita jugoistočne Evrope u 2019. godini, uspostavljanje Saveta za konkurentnost Zapadnog Balkana i saradnju sa centrom za bezbednost na internetu Svetskog ekonomskog foruma, navela je premijerka.

Izražavajući uverenje da će ovaj memorandum pomoći razvoj celog regiona, ona je izjavila:

- Razgovaraćemo o nauci i kako da zajedno sa Svetskim ekonomskim forumom radimo na tome da se Zapadni Balkan brže razvija i da modernizujemo ekonomiju, jačamo saradnju i stabilnost, jer bez stabilnog regiona nema ni pojedinačne stabilnosti ni ekonomskog razvoja - zaključila je Brnabić.

Foto: Vlada Srbije

- Srbija je pokazala i sav potencijal za svoj dalji razvoj i što je još važnije, pokazala je da ima potencijala da bude katalizator napretka u čitavom regionu. Podržavamo okrenutost Srbije ka modernim tehnologijama i želim da zahvalim lično predsednici Vlade Ani Brnabić na njenom trudu i zalaganju za potpisivanje ovog sporazuma - istakla je Larkin.

Potpisivanje ovog memoranduma rezultat je niza zajedničkih inicijativa Vlade Srbije, kao i predsednika Republike Srbije, sa Svetskim ekonomskim forumom i potvrda vizije koju dele Vlada i ova prestižna međunarodna organizacija, a čiji fokus je budućnost i razvojne šanse koje pruža četvrta industrijska revolucija.

Srbija je tako postala jedina zemlja u regionu koja je potpisala direktni Memorandum o razumevanju sa Svetskim ekonomskim forumom što govori o pažnji koju Svetski ekonomski forum pruža Srbiji i prepoznavanju potencijala Srbije - od privrede, preko obrazovanja, do nauke i inovacija".

Svetski ekonomski forum predstavlja međunarodnu neprofitnu organizaciju, koja još od 1971. godine okuplja donosioce odluka koji utiču na svetske ekonomske trendove i analizira strategije u vezi sa najaktuelnijim političkim, ekonomskim, društvenim i bezbednosnim temama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA