U fokusu dve investicije od strateškog značaja za Srbiju: Vučić razgovarao sa prvim čovekom Ruskih železnica (FOTO)

Vučić je naglasio da se prilikom realizacije svih budućih projekata, imajući u vidu činjenicu da Ruske železnice slove za najbezbednije u svetu, posebna pažnja mora posvetiti bezbednosti kako se ne bi ponovili incidenti iz prethodnog perioda

  • 28

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa generalnim direktorom i predsednikom uprave Ruskih železnica Olegom Belozjorovom sa kojim je razgovarao o projektima za dalji razvoj i unapređenje železničke infrastrukture u Srbiji.

Zahvalivši Belozjorovu na prethodnom angažovanju i posvećenosti Ruskih železnica relizaciji do sada ugovorenih projekata, Vučić je naglasio da se prilikom realizacije svih budućih projekata, imajući u vidu činjenicu da Ruske železnice slove za najbezbednije u svetu, posebna pažnja mora posvetiti bezbednosti kako se ne bi ponovili incidenti iz prethodnog perioda.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Glavna tema razgovora bile su dve investicije od strateškog značaja za Republiku Srbiju, a to su Dispečerski centar, kojim bi bila uspostavljena bolja organizacija i pun nadzor nad celokupnim železničkim saobraćajem u Srbiji, i projekat potpune rekonstrukcije železničke pruge Valjevo-Vrbnica, za koji je dogovorena izrada projektne dokumentacije, na osnovu koje će biti određen rok za početak radova.

Sastanak u Predsedništvu Srbije - Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Belozjorov je istakao da su Ruske železnice jedna od vodećih kompanija u svetu u ovoj oblasti, o čemu svedoče i postignuti rezultati.

Ruske železnice su u 2018. godini prevezle rekordan broj putnika, čak 1.152.000.000, a odličnim poslovnim rezultatima doprineo je i završetak jednog od najkomlikovanijih infrastrukturnih projekata - železničkog prstena oko Moskve.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sanja

    24. decembar 2018 | 14:17

    Ovo nam je vrlo bitno!

  • Nevena

    24. decembar 2018 | 14:26

    Veliki dogadjaj za Srbiju

  • Somi

    24. decembar 2018 | 14:20

    Srbija od Rusije moze dosta toga da nauci kada je u pitanju zeleznicki saobracaj, jer je Rusija u toj oblasti jedna od najuspesnijih zemalja u svetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA