• 16

Beogradski aerodrom više nije "Nikola Tesla"? Francuska kompanija donela svoj logo, ali i druge novine

Na novom logotipu piše "Belgrade Airport" i da tim aerodrom upravlja "Vinci Airports"

  • 16

Da aerodrom u Beogradu više ne nosi ime najvćeg sprskog naučnika, posumnjali su brojni putnici, kada su na zvaničnim stranicma aerodroma ugledali specifični logo novog vlasnika i naziv "Belgrade airport".

Iz ove kompanije ubrzo je stigao demant - nakon što GA je francuska kompanija Vansi erports (Vinci Airports) preuzela u koncesiju, beogradski aerodrom "Nikola Tesla" nije promenio ime, već je izmenio dizajn logotipa, rečeno je danas agenciji Beta u toj kompaniji.

Novine na aerodromu u Surčinu Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Na pitanje zašto u logotipu aerodroma nema imena slavnog naučnika Nikole Tesle, rekli su da je dizajn novog logotipa prilagođen međunarodnim standardima kompanije Vansi.

Na novom logotipu piše "Belgrade Airport" i da tim aerodrom upravlja "Vinci Airports".

- Ime Nikole Tesle i dalje je prisutno u nazivu aerodroma, a novi dizajn logotipa odgovara jedinstvenom brendingu kompanije Vinci Airports - navela je kompanija Aerodrom "Nikola Tesla".

Ime Nikole Tesle i dalje je prisutno u nazivu aerodroma Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Međunarodni standardi Vansija predviđaju da aerodromi koji pored imena grada sadrže i ime zaslužnog grđjanina u logotipu nose samo ime grada u kome je aerodrom.

Ugovor o koncesiji beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" na 25 godina potpisan je u martu ove godine, a ukupna nominalna vrednost te transakcije je oko 1,46 milijardi evra (1.461.508.000 evra) i obuhvata jednokratnu naknadu, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

(Telegraf.rs/Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prc

    Tako i treba kad mi ne znamo da vodimo to preduzeće. I sva ostala znamo samo da se bavimo politikom.

  • Kole

    Jesmo li zaposlenima dali subvencije ako nismo trebali bi

  • 021

    Imamo mi niški aerodrom mislim još.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima